Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:41:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vin ploile şi ninsorile


28 octombrie 2012

Vremea rece se instalează de luni în ţara noastră, iar primele ninsori apar în nordul Moldovei şi al Carpaţilor Orientali. În celelate zone plouă, chiar abundent în jumătatea de sud-est.

Din prima zi a săptămânii, valorile termice vor scădea în toate regiunile, mai accentuat în est, centru şi sud, vremea devenind rece pentru sfârşitul lunii octombrie în cea mai mare parte a ţării. Se va înregistra cel mult 1 grad în nordul Moldovei, mergând până la 19 grade în sudul litoralului.

Cerul va fi acoperit de nori şi temporar va ploua, îndeosebi în jumătatea de sud-est, unde cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25 l/mp. Trecător în nordul Moldovei şi al Carpaţilor Orientali precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Noaptea precipitatiile mixte îşi fac apariţia şi în celelalte zone montane, iar izolat si în regiunile vestice şi nord-vestice. Vântul va avea mai multa putere în sud şi la munte.

Vremea se răceşte şi în Capitală, unde temperatura nu mai trece de 12-13 grade. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va avea unele răbufniri nervoase din când în când.

Marţi, vremea se va menţine rece pentru această dată. Norii groşi acoperă cerul şi va ploua în estul, sud-estul şi centrul ţării şi local în rest. În zona de munte şi în nordul extrem, trecător, precipitaţiile vor mai fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile sudice şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în Dealurile de Vest şi 12 grade pe litoral.

Pe bucureşteni, marţi îi asteaptă o vremea rece pentru această dată. Norii stau adunaţi pe cerul Capitalei şi trecător mai scutură ploi slabe. Vântul îşi face simtită prezenţa, iar în termometre nu se strâng mai mult de 10-11 grade.

Miercuri, deşi temperatura aerului va creşte uşor, vremea se va menţine rece pentru această dată. Dimineaţa începe cu ceaţă şi temperaturi preponderent negative în regiunile vestice, nordice şi centrale, dar pe fondul soarelui generos acestea se avânta la amiaza pâna la 7 grade în Transilvania şi cel mult 15 grade în sudul Banatului. Vântul se agită puţin pe la munte şi prin Banat, dar fără să fie suparator.

Vremea se menţine rece pentru această dată şi în Bucureşti, în cursul zilei de miercuri. Soarele preia controlul asupra cerului şi, deşi în zorii zilei temperatura se apropie de pragul de îngheţ, la amiază se vor înregistra în jur de 12 grade.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro