Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:44:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Scuterul românesc este şi frumos şi deştept


6 octombrie 2015

Scooterson este un scuter inteligent, creat la Arad, care va ajunge în curând pe piaţă. Precomenzile încep luna viitoare.

Interesantul mijloc de transport îmbină proprietăţile unui scuter cu cele ale unei trotinete, fiind pornit prin împingerea din picior, care, de asemenea, stabileşte şi viteza de rulare.

Scuterul este creaţia lui Mihnea de Vries, fost producător la televiziunea UTV şi la studiourile 7G. El a fost ajutat de Ionuţ Predescu, industrial designer, George Poenaru, software engineer, şi Flavius Bălaj, cofondator şi mentor, scrie start-up.ro.

Creaţia a primit medalia de aur la Salonul de Invenţii Traian Vuia din Timişoara şi va ajunge curând pe străzi. Cântăreşte aproximativ 35 de kilograme şi va avea un preţ de 3.500 de euro, plus taxe.

Scooterson este un vehicul inteligent, destinat mediului urban. Nu are cheie de contact şi nici acceleraţie, fiind necesară conectarea lui la telefonul mobil.

Viteza maximă pe care o poate atinge este de 25 de kilometri pe oră. Scooterson oferă numeroase date pe telefonul mobil, cum ar fi viteza, informaţii despre baterie şi despre trafic.

Vehiculul se conectează în Cloud şi transmite cele mai bune setări de acceleraţie şi putere. Mai mult, după folosire, roţile scuterului se blochează automat, iar dacă este mutat, trimite o alertă pe telefonu mobil al proprietarului.

Are GPS inclus, iar autonomia sa pe şosea este de cel puţin 50 de kilometri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro