Duminică, 29 ianuarie 2023 - 3:17:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Impozitul forfetar pentru turism şi restaurante, aplicat din iulie


30 aprilie 2013

Ministrul delegat pentru IMM şi turism, Maria Grapini, a declarat că instituţia pe care o reprezintă a finalizat studiile de impact în ceea ce priveşte aplicarea impozitului forfetar pe care le-a trimis ministrului Finanţelor, urmând ca măsura să se aplice din al doilea semestru.


“Studiile de impact le-am făcut noi, le-am predat ministrului Chiţoiu  şi rămâne ca din semestrul doi să fie aplicat acel nou impozit, în funcţie de anumiţi indicatori relevanţi, la hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele, baruri, reparaţii auto, pe coduri CAEN. Niciodată nu s-a aplicat decât un impozit general. De aceea este o diferenţă foarte mare faţă de ceea ce s-a aplicat până acum”, a spus Grapini.


Ea a arătat că există diferenţe între potenţialul de a obţine profit în funcţie de domeniul de activitate.
“De aceea am insistat foarte mult şi mă bucur că domnul ministru al Finanţelor a acceptat să se facă, şi sper că aşa va ieşi până la urmă hotărârea de Guvern, să se facă impozitarea în funcţie de domeniul de activitate. Altfel este în reparaţii auto, altfel este în industria hotelieră şi altfel este în alimentaţia publică. Sper ca din semestrul doi să se aplice”, a adăugat Grapini.


Ministrul pentru IMM şi turism a anunţat, în ianuarie, că impozitul forfetar s-ar putea aplica din semestrul al doilea al acestui an, dacă studiul privind impactul măsurii va fi finalizat în primul trimestru.


Impozitul forfetar va viza doar unele servicii, precum pensiuni, hoteluri, restaurante, saloane de înfrumuseţare sau spălătorii auto, cuantumul urmând să fie stabilit după discuţii cu patronatele de profil.
Impozitul urmează să se aplice ca procent dintr-un venit standard pentru fiecare domeniu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Duo_best_gaz

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Top articole
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 27 ianuarie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro