Joi, 28 martie 2024 - 8:52:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Plata taxelor online-un eşec


17 octombrie 2012

Sistemul Naţional Electronic de Plăţi, serviciul public care trebuia să fie o alternativă pentru plata taxelor şi impozitelor prin plăţile online, este un eşec, a declarat Cătălin Creţu, directorul general pentru România din cadrul Visa Europe.

 "Ne lovim de o neînţelegere a fenomenului", a spus Cătălin Creţu. Unul dintre motivele pentru care romanii nu au cunoştinţă despre faptul că îşi pot plăti online taxele este faptul că informaţia nu ajunge la ei prin intermediul băncilor, care ştiu exact ce clienţi folosesc plăţile online, ci prin intermediul primăriilor, care trimit informările la întâmplare.
"O altă problemă este suprataxarea. S-a considerat oportun să-i facă pe cetăţenii care vor să vină să le dea bani mai rapid să plătească comisionul de acceptare a platii taxelor către primărie", a spus directorul Visa. "N-au înţeles cum ar fi ca 2-3 milioane de romani care lucrează în străinătate, să-şi plătească taxele online", a spus oficialul companiei.
Acesta a spus că există studii potrivit cărora în momentul în care se impune un comision pentru plata online a taxelor dorinţa utilizatorilor pentru a face astfel de plăţi se micşorează de trei ori.


"În pofida acestor fenomene, plata taxelor pe Internet s-a mărit de cinci ori anul acesta. Există 60-70 de primarii care aşteaptă să iasă live cu acceptarea platii pe portalul guvernamental, dar totul este blocat din cauza acestei probleme de suprataxare", a spus Cătălin Creţu.
Prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi, statul percepe un comision pe tranzacţie de maxim 2%, care nu poate depăşi 30 lei pe tranzacţie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro