Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 11:41:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Preţul carburanţilor explodează! Majorări pentru a doua oară într-o săptămână


20 februarie 2024

După doar patru zile de la ultima majorare a preţurilor la carburanţi, şoferii se confruntă din nou cu creşteri semnificative pentru combustibil. Într-un anunţ recent, Petrom a informat că preţul benzinei a depăşit pragul de 7 lei pe litru, iar cel al motorinei a urcat peste 7,5 lei pentru un litru.

Această a doua majorare consecutivă a preţurilor a fost înregistrată la staţia de pe Şoseaua Virtuţii din Bucureşti. În data de luni, 19 februarie, preţul afişat pentru benzina standard a atins 7,05 lei pe litru, în timp ce motorina standard a fost vândută cu 7,52 lei pe litru. Comparativ cu ziua anterioară, creşterea a fost de aproximativ opt bani pe litru, punând o presiune continuă asupra buzunarelor şoferilor.

Această nouă scumpire survine la scurt timp după ce, pe 15 februarie, Petrom a operat o altă modificare a preţurilor la carburanţi. Acest lucru marchează deja a noua creştere consecutivă a preţurilor în ultima perioadă, cu excepţia unei ieftiniri nesemnificative de un ban pe litru.

Analizând evoluţia preţurilor în ultimele cinci săptămâni, observăm o creştere semnificativă: benzina este acum mai scumpă cu 40 de bani pe litru, iar motorina a înregistrat o majorare de 42 de bani pe litru. Această tendinţă ascendentă a preţurilor este alimentată de creşterea cotaţiilor petroliere, care a fost susţinută de diverse factori precum scumpirea petrolului la nivel global, reducerile de stocuri şi reviziile la rafinării.

De asemenea, deprecierea leului faţă de dolarul american a contribuit şi ea la amplificarea efectului acestor scumpiri. În contextul acestei situaţii, Petrom a anunţat că vor mai urma scumpiri ale preţurilor, mai ales că acciza va fi majorată încă o dată la mijlocul anului, conform noilor reglementări guvernamentale. Astfel, se estimează că la 1 iulie, preţurile vor creşte cu aproximativ 43 de bani pe litru de benzină şi cu circa 40 de bani pe litrul de motorină.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro