Luni, 13 iulie 2020 - 12:32:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Centrala de apartament, costuri suplimentare pentru proprietari


9 februarie 2015

Persoanele care îşi încălzesc locuinţa cu centrală termică vor avea mai multe cheltuieli începând din toamna acestui an, din cauza modificării legislaţiei.  

Potrivit unei directive europene, care intră în vigoare în data de 26 septembrie 2015, vor putea fi vândute doar centrale termice cu condensare, potrivit ziarulunirea.ro.

Astfel, în cazul în care se strică, centrala va trebui înlocuită cu una cu condensare, al cărui preţ este mai ridicat decât al uneia obişnuite. Preţul unei centrale cu condensare variază în prezent între 4.500 de lei şi 7.000 de lei.

De asemenea, Ionuţ Nejloveanu, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare şi Calcul al Utilităţilor (ANPSC), a declarat că oamenii sunt obligaţi ca din 10 în 10 ani să schimbe centrala de apartament.

Nejloveanu a mai spus că în nicio ţară europeană nu se permite montarea centralei în apartament pentru că ele, în primul rând, poluează.

„Poluatorul plăteşte. Oamenii care şi-au montat centrală nu au fost sfătuiţi de legislaţia ce va urma. Despre această directivă se ştie de mult timp. De asemenea, se ştie şi că se va introduce taxa pe coş, că oamenii vor fi obligaţi să-şi monteze coşuri de inox care să polueze sus şi nu în bucătăria celui de deasupra. Costurile de întreţinere ale centralelor de apartament vor fi mari. Dacă facem un calcul simplu, o centrală de apartament, cu calorifere cu tot, costă în jur de 10.000 de lei. Haideţi să vedem dacă în 10 ani, pentru că din 10 în 10 ani legea spune ca centrala trebuie schimbată, ea se amortizează”, a spus Nejloveanu, citat de ziarulunirea.ro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(188 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 9 iulie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro