Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 11:24:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un hotel din perioada comunistă se transformă în bloc de apartamente


1 iulie 2015

Clădirea în care a funcţionat până în urmă cu câţiva ani hotelul Moldova din Bacău va fi transformată în complex rezidenţial, potrivit zdbc.ro. Dacă lucrările de transformare vor fi avizate, blocul Moldova va fi unul fără balcoane, aşa cum a fost prevăzut iniţial întregul complex construit în vremea comuniştilor.

Înainte de a fi închis, Hotelul Moldova se promova ca fiind „localizat central în Bacău la o distanţă de aproximativ 300 metri faţă de Piaţa Revoluţiei”. „Are o capacitate de cazare pentru 244 de locuri dispusă în 143 de camere (93 camere duble, 30 camere single, 10 apartamente, 10 suite). Camerele sunt dotate cu televizor, telefon, internet, minibar şi aer condiţionat. Hotelul dispune de 5 săli de conferinţă, un restaurant, o sală de fitness cu echipament modern, salon de păstrare bagaje, sală de masaj şi o parcare păzită.”

Hotelul a fost cumpărat de omul de afaceri Vasile Ciobanu de la Corneliu Iacobov, care-l controla prin intermediul unei rude.

În ultimii ani s-au purtat negocieri ca Primăria Bacău să se mute în acest imobil, însă s-a renunţat la idee după ce mai multe spaţii de la parter fuseseră deja vândute.

Rin Grand Bucureşti, din zona Vitan, este un alt exemplu de transformare a unui hotel în complex rezidenţial. Din 2011, fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă au scos la vânzare ca apartamente o mare parte din capacitatea de cazare a hotelului.

După reorganizare, unitatea de cazare va mai avea doar 600 de camere, de la 1.400, în momentul inaugurării, anunţau, în urmă cu câţiva ani, reprezentanţii Rin Grand.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro