Joi, 28 martie 2024 - 5:47:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Coşmarul tiriştilor. Uber a făcut primul transport de marfă cu un camion fără şofer


27 octombrie 2016

Uber a reuşit să livrează aproximativ 45.000 de cutii de bere folosind un camion fără şofer. Traseul pe care l-a urmat a fost lung de aproape 200 de kilometri, în statul american Colorado.

Cursa a fost supravegheată direct din cabină de un şofer care ar fi putut să intervină imediat ce apărea o problemă. Viteza medie a camionului fără şofer a fost de 89 de kilometri pe oră şi nu au apărut probleme.

„În Colorado Springs au fost oameni care au băut în acest weekend bere pe care a livrat-o un camion fără şofer”, a declarat James Sembrot, director în cadrul unei companii care se ocupă de distribuţia berii.

Uber a format o divizie specială care să se ocupe de dezvoltarea tehnologiei maşinilor fără şofer prin achiziţia companiei Otto.

La începutul lunii septembrie, Uber a reuşit să transporte şi pasageri cu maşini fără şofer, în oraşul american Pittsburgh. În toate aceste faze de teste, vor fi în maşină specialişti care vor analiza sistemul şi vor interveni dacă vor apărea probleme.

Mai mulţi giganţi din industria auto au anunţat că lucrează la sisteme pentru maşini autonome. Tesla, producătorul de maşini electrice, a anunţat săptămâna trecută că toate maşinile sale vor fi echipate cu tehnologia necesară unei rulări autonome.

Modelele Tesla S şi X care se produc acum au deja sistemele necesare de pilotare fără şofer. Pachetul mai include opt camere, 12 senzori noi şi un radar. Softul este în continuare în teste, însă şeful Tesla, Elon Musk, spune că până la finalul anului viitor se va putea parcurge distanţa dintre New York şi Los Angeles fără ca şoferul să pună mâna pe volan.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro