Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:51:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Piaţa auto europeană, în colaps


17 iunie 2012

auto1Fiat va reduce investiţiile în Europa cu 500 de milioane de euro, iar PSA Peugeot Citroen intenţionează să vândă o participaţie de cel puţin 50% la divizia sa de camioane, din cauza evoluţiei negative a pieţei auto europene, transmite Bloomberg.


"Reducerea cheltuielilor de capital este de circa jumătate de miliard de euro din ceea ce am planificat anul trecut pentru 2012 în Europa", a declarat directorul general al Fiat Sergio Marchione, într-un interviu la Madrid, la reuniunea anuală organizată de Asociaţia Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA). Fiat urma să facă în acest an investiţii de 7,5 miliarde de euro.
Peugeot, al doilea mare producător european de automobile, intenţionează să vândă o participaţie de minim 50% la divizia de camioane Gefco, mai mult decât prevăzuse iniţial, pentru a strânge capital, a declarat Patrice Clos, reprezentant al sindicatului FO şi şef al consiliului angajaţilor la Gefco.


Piaţa europeană a coborât în primele cinci luni cu 7,7%, la 5,44 milioane de maşini, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). În luna mai, declinul de fost de 8,4%.
Peugeot, Fiat şi Renault au înregistrat în intervalul ianuarie-mai cel mai amplu declin din acest an în Europa, de cel puţin 15% în intervalul menţionat.


Marchionne a afirmat în interviu că nu anticipează redresarea situaţiei în a doua jumătate a acestui an.
Analişti intervievaţi de Bloomberg au apreciat joi că marii producători auto ar trebui să închidă cel puţin cinci fabrici din Europa, din cauza supraofertei de pe o piaţă marcată de criza datoriilor suverane.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro