Vineri, 29 martie 2024 - 2:30:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cea mai mare bancă din Rusia se retrage din Ungaria şi Slovacia


24 februarie 2015

Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, intenţionează să-şi vândă operaţiunile deţinute în Ungaria şi Slovacia, OTP şi UniCredit fiind interesate de divizia slovacă a instituţiei bancare ruseşti, a anunţat astăzi ziarul Lidove Noviny, din Cehia, citând surse anonime, scrie Reuters, potrivit Bursa.ro.

Diviziile Sberbank sunt deţinute prin Sberbank Europe, care, în 2012, a preluat divizia din Europa Centrală şi de Est a grupului austriac Volksbank, mai puţin Volksbank România

Activele deţinute de Sberbank în Slovacia erau evaluate la 2 miliarde euro la finele anului 2013, în timp ce activele din Ungaria ale băncii erau estimate la 1,6 miliarde euro, ceea ce făcea ca instituţia bancară din Rusia să se numere printre jucătorii de mică importanţă pe aceste pieţe, notează Reuters.

Grupul bancar italian UniCredit, banca OTP din Ungaria şi grupul de investiţii Penta din Cehia şi Slovacia şi-au manifestat interesul pentru preluarea diviziei Sberbank din Slovacia, mai relatează cotidianul ceh. "Sberbank din Cehia nu este de vânzare, dar se pregăteşte deja o înţelegere în ceea ce priveşte Ungaria şi Slovacia", a declarat pentru Lidove Noviny un investitor al cărui nume nu a fost dezvăluit.

În decembrie, o sursă apropiată Sberbank a declarat pentru Reuters că banca intenţiona să vândă unităţile din Ungaria şi Slovacia, dar nu existau posibili cumpărători.

Reprezentanţii Sberbank din Slovacia şi Ungaria, precum şi cei ai Penta au refuzat să comenteze informaţiile.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro