Marţi, 19 martie 2024 - 9:15:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum deschizi un magazin online care să vândă în 2020?


14 mai 2020

In ultima perioada, prezenta in mediul online a devenit vitala pentru orice business. Pentru clienti este mult mai rapid si simplu sa cumpere produsele de care au nevoie de pe Internet, iar pentru brand este o oportunitate uriasa pentru mai multa vizibilitate si vanzari mai mari. Cu toate acestea, nu toate magazinele online vand in ziua de azi. Foarte multe nu au trafic si sunt, in cele din urma, fie vandute, fie abandonate.

Daca esti novice in online, este usor sa pornesti cu stangul si sa faci o investitie pe care nu o vei mai recupera niciodata. Pe o piata din ce in ce mai competitiva, este destul de dificil, poate chiar imposibil sa apreciezi pe cont propriu calitatea serviciilor si sa iei cea mai buna decizie pentru site-ul tau. 

Dar acesta nu trebuie sa fie si cazul tau. Afla in cele ce urmeaza care sunt pasii pe care trebuie sa-i bifezi pentru a construi un site care sa vanda.

1. Alege cu atentie serviciile de gazduire 

Un site performant beneficiaza de web hosting premium. Surprinzator, foarte multe persoane trateaza superficial acest pas. In fapt, este primul cel mai important aspect pe care trebuie sa-l ai in vedere in momentul in care construiesti un site. Daca vrei rezultate, este nevoie sa faci un research de baza si sa afli care este planul de gazduire ideal pentru magazinul tau online. Nu poti sa optezi pentru gazduire gratuita si sa te astepti la rezultate, la fel cum nu poti sa pleci de la premisa ca cele mai scumpe servicii de pe piata sunt si cele mai bune.

Niste servicii de web hosting premium trebuie sa garanteze cel putin un uptime de 99,99%, sa-ti puna la dispozitie asistenta tehnica non-stop, sa ofere viteza de incarcare excelenta si sa asigure securitate maxima. Acestea sunt niste conditii de baza pentru a te asigura ca investesti banii inteligent.

De altfel, trebuie sa stii ca gazduirea shared nu este varianta optima pentru site-urile de e-commerce. Un astfel de serviciu presupune ca site-ul tau sa fie gazduit pe acelasi server cu multe altele, motiv pentru care viteza de incarcare poate fi afectata, iar securitatea este precara. Daca ai nesansa sa imparti serverul cu site-uri de slaba calitate, poti chiar sa primesti o penalizate din partea lui Google. Daca bugetul de inceput nu-ti permite un server dedicat, atunci opteaza cel putin pentru gazduirea VPS.

2. Cauta cel mai bun domeniu

Poate ca nu exista cel mai bun domeniu, insa este esential sa faci o alegere relevanta pentru business-ul tau, care sa fie usor de retinut de catre utilizatori si sa-ti sustina evolutia in motorul de cautare. De asemenea, alege intotdeauna numele brandului tau in defavoarea cuvintelor cheie. Daca ai norocul ca brandul sa contina cuvinte cheie, atunci profita de sansa ta la maximum. Dar, in caz contrar, nu face greseala sa alegi un domeniu exact match doar pentru ca speri sa ocupi o pozitie mai buna in Google.

Nu in ultimul rand, alege corect TLD-ul. Daca nu intentionezi sa vinzi produse in afara Romaniei, atunci .ro este intotdeauna alegerea ideala, avand in vedere ca este mai bine indexata decat alte extensii. Dar daca te adresezi unui public la nivel international, mergi pe clasicul .com. Un TLD reprezentativ pentru publicul tinta iti va sustine eforturile SEO.

3. Construieste-ti site-ul

Alegerea platformei pe care va fi construit site-ul precede contractarea serviciilor de web hosting, insa am preferat sa lasam la final partea care consuma cel mai mult timp si cei mai multi bani. Daca iti doresti performanta, o platforma de e-commerce buna necesita un buget generos. In loc sa faci o investitie mica si care sa nu-ti aduca rezultate dorite, mai bine investesti inca de la inceput intr-un produs de calitate. Magento, Prestashop si ShopMania se numara printre cele mai populare alegeri la ora actuala, insa exista nenumarate alte variate dintre care poti alege. Recomandat ar fi sa te consulti cu un specialist inainte sa iei o decizie. Fiecare magazin online are necesitati diferite, deci i se potrivesc platforme diferite. Fiecare are dezavantajele sale, insa este important ca avantajele sa le scada din relevanta.  


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro