Miercuri, 8 mai 2024 - 4:31:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Conacul din România care se vinde pe Olx


16 august 2017

Un conac în stil neoromânesc monument istoric din judeţul Ialomiţa a fost scos la vânzare pe siteul olx.ro la preţul de numai 27.000 de euro.

Casa boierească se află în comuna ialomiţeană Reviga, la o distanţă de 100 de kilometri de Bucureşti, şi a fost construit în anul 1932. Are o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, două niveluri (parter plus etaj) şi nu mai puţin de 18 încăperi.

Curtea are 1.200 de metri pătraţi.

„Trebuie renovat total. Am planurile originale. În spatele casei se află un lac. Casa este solidă, dar necesită renovare totală. Nu este locuită din 2001. Are apă şi canal la poartă. Curent electric. Este evaluată la 70.000 de euro. Mai ieftin decât o garsonieră în Bucureşti. Am toate actele ok pentru vânzare”, se arată în anunţul de pe olx.ro.

Iniţial, proprietarii au scos conacul la vânzare la preţul de 38.000 de euro, după cum rezultă din anunţul publicat pe mmimobiliarexpert.ro, însă preţul a fost diminuat.

Conacul se află pe lista monumentelor istorice, fiind monument de tip II-m-B. Locuinţa este nemobilată, însă are parchet, gresie şi faianţă.

Proprietarul conacului boieresc va pleca definitiv din ţară pe 21 august 2017.

Potrivit artmarkhistoricalestate.ro, conacul i-a aparţinut familiei Cioceanu, care a desfăşurat activităţi în domeniul morăritului.

„Construită într-un stil neoromânesc târziu, epurat de efecte decorative şi definit de utilitatea construcţiei, reşedinţa este ridicată pe două niveluri, prezentând şi o pivniţă cu acces din interiorul casei, din zona de dependinţe. Structura respectă însă tipologia stilului neoromânesc în special prin prezenţa impunătoare a turnului scării centrale, care este de asemenea mansardat”, se menţionează în descrierea de pe artmarkhistoricalestate.ro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie




































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 7 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro