Marţi, 24 aprilie 2018 - 12:14:30
EUR
EURO = 4.6606 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.7886 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Vara-inamicul sectorului imobiliar


3 iulie 2012

imobiliarVara îşi pune amprenta pe sectorul imobiliar. Preţurile şi oferta de apartamente a înregistrat scăderi semnificative.

Atât pe un interval de şase luni, cât şi comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut - respectiv luna iunie 2011, preţurile medii solicitate de proprietari au cunoscut o uşoară scădere pe toată linia, indiferent de tipul de unitate.

Astfel, potrivit datelor publicate de anunturiparticulari.ro, preţul mediu solicitat pentru o garsonieră situată în Bucureşti a ajuns în luna iunie la aproximativ 35.700 euro, cu 5% mai puţin faţă de preţul solicitat de proprietari pentru acelaşi tip de unitate în prima lună a lui 2012, când media ajungea la 37.510 euro. O diferenţă similară observăm şi faţă de luna iunie a anului trecut, când preţul mediu se învârtea în jurul valorii de 37.600 euro.

O situaţie similară constatăm şi în cazul apartamentelor de două camere. Aici, preţul mediu în luna iunie 2012 a trecut cu puţin peste pragul de 55.500 euro, în scădere cu 4% faţă de luna ianuarie, de la aproximativ 57.750 euro. O scădere şi mai accentuată observăm pe un interval de 12 luni, variaţia de preţ fiind de -6%, de la 59.380 euro.

Din ianuarie 2012 şi până în prezent, apartamentele de trei camere au trecut sub preţul de 80.000 euro, ajungând în iunie la 76.490 euro, în scădere cu 5% faţă de prima lună a acestui an. De altfel, o diferenţă similară se păstrează şi dacă ne raportăm la intervalul similar al anului trecut, respectiv luna iunie 2011, când preţul mediu ajungea la 80.160 euro.

O uşoară scădere se înregistrează şi în cazul unităţilor de 4 camere. Aici, preţurile au scăzut în iunie, ajungând la 103.374 euro, cu aproximativ 1% mai puţin faţă de prima lună a acestui an, echivalentul a doar 100 euro. Variaţia de -1% se păstrează şi pe interval de 12 luni, preţurile medii solicitate de proprietari scăzând pe acest tip de unitate de la 104.650 euro.


Oferta imobiliară a lunii iunie se înscrie pe coordonate similare aceleiaşi perioade a anilor trecuţi.

Cea mai vastă oferta se înregistrează la categoria apartamentelor de două camere, în iunie, 951 de unităţi fiind propuse pentru vânzare, nivelul fiind însă cu 15% mai mic faţă de lună mai a acestui an când pe piaţa erau scoase peste 1.120 de apartamente.

În clasamentul numărului de oferte, unităţile de două camere sunt urmate de cele cu trei camere, pe piaţa din Capitala apărând 718 de astfel de noi oferte. Nivelul este însă cu aproximativ 7% mai mic faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi chiar cu 15% inferior lunii mai 2012, când pe piaţa apăruseră 841 oferte.

Garsonierele trec timid de pragul de 500 de unităţi scoase la vânzare pe piaţa în lună abia încheiată. Constatăm astfel o scădere de aproximativ 80 de unităţi din mai şi până în iunie 2012. În comparaţie cu luna iunie 2011, putem spune că în acest caz ne plasăm în jurul aceloraşi valori, în urmă cu exact un an 512 garsoniere fiind scoase pe piaţă la vânzare.

Oferta în scădere şi în cazul apartamentelor de 4 camere, aproape 200 de unităţi fiind disponibile la vânzare pentru prima oară în luna iunie. Oferta este cu 31% mai slabă faţă de mai 2012, dar şi cu 25% mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(20 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Se pare ca sunteti nemultumit de tot ce se petrece in jur si aveti tendinta sa criticati pe toata lumea. Va sfatuim sa va temperati spiritul critic, pentru ca riscati sa fiti considerat arogant. Nu este exclus sa intampinati dificultati in relatiile sentimentale. Dupa-amiaza s-ar putea sa aflati ca o ruda din alta localitate urmeaza sa va faca o vizita. taur In prima parte a zilei s-ar putea sa va simtiti lipsit de energie si sa nu puteti termina o lucrare inceputa mai demult. Nu este exclus sa primiti reprosuri din partea colegilor si chiar sa apara tensiuni la locul de munca. Eastrolog.ro va recomanda sa nu provocati discutii in contradictoriu, pentru ca riscati sa va complicati situatia. Ar fi bine sa va odihniti mai mult.
GEMENI RAC
gemeni Este posibil sa fiti indispus din cauza unor dificultati intampinate in plan sentimental. Relatiile cu prietenii pot avea de suferit daca ii evitati. In schimb, va recomandam sa va dedicati activitatilor casnice precum reparatiile, mutarea mobilei, zugravit etc., fiindca aveti sanse mari de reusita. In tot ceea ce faceti azi, puteti sa va bazati pe intuitie. rac Se pare ca resimtiti o stare generala de nemultumire si aveti tendinta sa va enervati din orice. Va irita glumele celor din jur si va aprindeti usor, fie pentru ca partenerul de viata a cheltuit prea mult, fie pentru ca nu gasiti un obiect etc. Eastrolog.ro va sfatuieste sa va stapaniti tendinta de a exagera si sa va pastrati calmul.
LEU FECIOARĂ
leu La locul de munca sau in afaceri, un coleg sau un asociat v-ar putea da o veste in urma careia sunteti nevoit sa va schimbati programul stabilit pentru azi. Starea de confuzie pe care o resimtiti este trecatoare, asa ca nu este cazul sa va ingrijorati. Va recomandam sa evitati calatoriile lungi. Daca nu aveti incotro, fiti atent la bagaje si la acte, pentru ca exista riscul sa le uitati pe undeva! fecioara S-ar putea sa aveti divergente cu partenerul de viata din cauza ca nu sunteti de acord cu schimbarile pe care doreste sa le faca in casa. Pentru a evita o cearta, e-astrolog.ro va recomanda sa tineti seama si de dorintele familiei. Ar fi bine sa evitati eforturile fizice si intelectuale intense si sa va odihniti mai mult.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Este posibil sa intampinati dificultati in plan financiar si in relatia cu persoana iubita. Va recomandam sa va pastrati calmul si sa va inarmati cu rabdare. Pentru a depasi mai usor acest moment dificil va sfatuim sa tineti cont de sfaturile prietenilor apropiati si ale rudelor.Ar fi bine sa va gasiti timp penru o activitate relaxanta scorpion In prima parte a zilei s-ar putea sa fiti indispus din cauza amanarii unei intalniri de afaceri in care v-ati pus mari sperante. Va sfatuim sa va temperati nervozitatea, fiindca altfel puteti ajunge in situatii neplacute. Ca sa evitati tensionarea relatiei cu persoana iubita, ar fi bine sa va stapaniti starea de nervozitate si sa evitati subiectele delicate, care ar putea conduce la cearta.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator In prima parte a zilei s-ar putea sa fiti dezamagit din cauza ca un coleg de munca sau un partener de afaceri incearca sa va discrediteze. Ar fi bine sa va concentrati asupra problemelor importante sau urgente pe le aveti de rezolvat astazi. Relatiile cu persoana iubita sunt foarte bune, ceea ce va mentine moralul ridicat. capricorn S-ar putea sa va afecteze lipsa de corectitudine a unui partener de afaceri si va pierdeti increderea in el. Eastrolog.ro va sfatuieste sa fiti prudent in tot ce faceti. Ar fi bine sa amanati eventualele decizii privind investitiile. In a doua parte a zilei o persoana apropiata v-ar putea ruga sa ii dati o mana de ajutor intr-o problema de sanatate.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Dimineata s-ar putea sa fiti indispus dupa ce aflati ca o persoana apropiata are probleme de sanatate. Se pare ca astazi nu va puteti concentra prea bine, asa ca eastrologul va recomanda sa amanati luarea deciziilor importante. Va sfatuim sa evitati discutiile in contradictoriu cu o persoana mai in varsta. pesti In prima parte a zilei este posibil ca o ruda mai tanara sa va ceara un imprumut. Se pare ca este vorba despre cheltuieli necesare in legatura cu o activitate educativa. Eastrolog.ro va sugereaza sa amanati eventualele negocieri si luarea deciziilor importante in plan profesional sau in afaceri. Spre seara s-ar putea sa aflati ca o persoana apropiata urmeaza sa faca o calatorie in strainatate.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro