Marţi, 23 aprilie 2024 - 12:09:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Preţul cafelei ar putea „da în foc”


9 septembrie 2016

Din 2014 şi până în prezent, preţul cafelei robusta a crescut cu 61,8%. De vină este vremea nefavorabilă din Vietnam şi Brazilia, cei mai mari producători de cafea robusta.

După 18 luni în care şi-a consolidat preţul şi cafeaua arabica dă semne de creştere. Potrivit unei analize relizate de Ole Hansen, Head of Commodity Strategy la Saxo Bank, cafeaua arabica a întregistra în ultima perioadă o creştere de 38,2% şi s-ar putea scumpi şi mai mult.

Creşterea preţurilor la cafea a fost alimentată şi de cifrele care au arătat că în ultima perioada a fost o scădere a exporturilor de cafea. Potrivit reprezentanţilor din industria cafelei, studiile arată că exporturile globale au scăzut în iulie cu 22%. Scăderea nu ar fi fost din cauza lipsei cererii, ci din cauza furnizorilor.

Potrivit kfea.ro, tipurile de cafea arabica şi robusta sunt cele mai populare. Cafeaua arabica are un gust mai aromat, mai fructat, dar e mai acidă. De asemenea, plantele de Arabica sunt mai sensibile şi mai greu de întreţinut, iar fructele au nevoie de un timp mai îndelungat de coacere.

Robusta conţine de două ori mai multă cofeină şi este mai amăruie, cu un gust reminiscent asemănător cu gustul de alune. Boabele sunt considerate inferioare celor de Arabica, însă unele tipuri de Robusta sunt de înaltă calitate şi preţuite mai ales pentru espress-uri, pentru că au un gust puternic şi fac cremă multă, explică blogul kfea.ro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro