Miercuri, 23 iunie 2021 - 12:31:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

România redevine grânarul Europei. Producţia de cereale a crescut spectaculos în 2017


4 aprilie 2018

Agricultura românească este tot mai performantă. Producţia de cereale de anul trecut a fost cu 12,4% mai mare decât în 2016, în ciuda faptului că suprafaţa cultivată a fost redusă cu 6,9 procente.

Potrivit datelor publicate de Inistitutul Naţional de Statistică, în România au fost recoltate 24,46 de milioane de tone de cereale în 2017, cu aproape 3 milioane de tone mai mult decât în anul precedent.

În 2016, ţara noastră ocupa locul 6 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte producţia de cereale, după Franţa – liderul clasamentului -, Germania, Polonia, Spania şi Marea Britanie.

România ar putea ajunge Spania din urmă, pe poziţia a patra în topul celor mai mari producători de cereale din Uniunea Europeană.

Suprafaţa totală pe care s-au cultivat cereale în România a fost de 5,1 milioane de hectare. Agricultorii au ales să cultive porumb pe 47% din acest total, în timp ce aproape 40% a fost ocupat de grâu.

România a produs 14,3 milioane de tone de porumb, cu o treime mai mult decât în 2016, în timp ce producţia de grâu a crescut cu 17%, până la aproape 10 milioane de tone.

Rapiţa rămâne o cultură foarte profitabilă în ţara noastră, suprafaţa cultivată crescând cu aproape şapte procente, la 1,74 milioane de hectare, în timp ce producţia de ulei de rapiţă a înregistrat un avans de 29%, pânp la 4,66 milioane de tone.

Anul trecut a fost unul excelent şi în alte domenii ale agriculturii, cum ar fi cel legumicol şi cel viticol. Producţia de struguri a crescut cu 45% faţă de anul precedent, cu toate că suprafaţa podgoriilor a rămas neschimbată.

Singurul minus al agriculturii româneşti s-a consemnat în producţia de fructe, grav afectată de îngheţul din aprilie 2017.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(357 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 iunie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro