Luni, 16 septembrie 2024 - 10:01:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Schimbări în legea pensiilor. Noi reguli pentru pensionari începând cu septembrie


1 august 2024

Începând cu luna septembrie, noua lege a pensiilor din România va introduce modificări esenţiale pentru pensionari. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunţat că, spre deosebire de aşteptări, nu vor fi acordate puncte suplimentare pentru muncă în condiţii speciale, precum grupele de muncă. Acest lucru înseamnă că recalcularea pensiilor se va baza exclusiv pe anii de muncă efectivi, fără a adăuga bonusuri pentru condiţii deosebite.

Noua formulă de calcul va folosi Valoarea Punctului de Referinţă (VPR), stabilită la 81 lei, şi va include punctele acumulate pentru contribuţie, stabilitate şi perioade asimilate. Punctele de stabilitate se acordă de 0,50 puncte/an pentru intervalul de muncă între 26 şi 30 de ani şi de 0,75 puncte/an pentru cei între 31 şi 35 de ani.

Deşi majoritatea pensionarilor vor vedea creşteri notabile ale pensiilor, cei care au lucrat în condiţii dificile dar nu au acumulat puncte bonus suficiente nu vor beneficia de ajustări suplimentare. Daniel Baciu, şeful Casei de Pensii, a menţionat că peste 3 milioane de pensionari vor avea creşteri de 80-90%, în timp ce cei cu un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani vor continua să beneficieze de indexarea de 13,8% aplicată la începutul anului. Noile valori vor fi reflectate pe taloanele de pensie din luna septembrie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 septembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro