Duminică, 14 aprilie 2024 - 7:36:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Recomandările Poliţiei pentru cumpărăturile online


26 decembrie 2013

Nu plătiţi în avans bunurile comandate prin internet de la necunoscuţi, achitaţi marfa după ce v-aţi asigurat că aţi primit ce aţi comandat, evitaţi firmele ce nu afişează date de contact complete - acestea sunt doar câteva dintre sfaturile Poliţiei pentru cei care fac cumpărături online.

O altă recomandare este aceea de a folosi un serviciu de curierat cu plata ramburs care permite deschiderea coletului la primire, scrie zf.ro.

"Dacă vânzătorul îl presează pe cumpărător să încheie tranzacţia, acesta ar trebui să fie prudent. Dacă oferta este foarte tentantă, trebuie luată în considerare existenţa unor detalii care ar fi putut fi omise din anunţul de vânzare. În plus, în cazul unor nelămuriri, trebuie întrebat vânzătorul", mai spun poliţiştii, în setul de recomandări privind cumpărăturile online.

Oamenii legii au un sfat şi pentru ei care cumpără aşa-numitele produse "de firmă". În astfel de cazuri, spun poliţiştii, trebuie mers cu vânzătorul la un magazin autorizat, astfel încât să fie probată autenticitatea produsului cumpărat.

De asemenea, întâlnirea cu vânzătorul trebuie să aibă loc în zone publice, iar cumpărătorul poate fi însoţit de persoane în care are încredere.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 12 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro