Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 11:29:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PayPoint: Creştere de 56% a numărului de tranzacţii în România


25 mai 2012

pay-pointPayPoint plc, principalul operator de plăţi în numerar şi online din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, a raportat pentru anul financiar 2011 - 2012 un volum de 19 milioane tranzacţii plăti facturi pe piaţa din România, cu 56% mai mare comparativ cu cel înregistrat în anul precedent.


Potrivit companiei, acest lucru s-a datorat "extinderii reţelei punctelor de plată şi dezvoltării portofoliului de furnizori parteneri, a optimizării acoperirii şi eficientizării".


Numărul punctelor de plată ce oferă servicii Plăti Facturi şi Încărcare Electronică a crescut cu 12% în decursul anului financiar încheiat, reţeaua PayPoint numărând 6.730 magazine de proximitate. Totodată, compania anunţa extinderea portofoliului de furnizori parteneri prin încheierea a opt noi contracte în domeniile în care deja activează: utilităţi, servicii financiare, telecom.
PayPoint plc a raportat un volum record de 659 milioane tranzacţii procesate la nivelul grupului, în creştere faţă de cele 590 milioane tranzacţii raportate în anul precedent. Valoarea totală a tranzacţiilor a depăşit nivelul de 12 miliarde lire sterline, în creştere cu aproape 1,5 miliarde.


Pentru liniile de activitate în dezvoltare (în care se încadrează şi PayPoint România), compania a raportat venituri nete în creştere cu 44%.

La nivelul întregului grup, au fost anunţate venituri nete de 90,4 milioane lire sterline, în creştere cu 9,3 % faţă de anul anterior şi un profit înainte de impozitare de 37,2 milioane lire sterline, în creştere cu 8%.
În România, PayPoint şi-a lansat oficial serviciul de plată a facturilor în numerar sub brand propriu în august 2008 şi şi-a extins portofoliul de clienţi prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare.
În prezent, reţeaua punctelor de plată PayPoint numără 6.730 terminale, iar compania are încheiate contracte cu 44 de clienţi importanţi din domeniul telecomunicaţiilor, al utilităţilor şi al serviciilor financiare, dintre care 36 sunt contracte pentru servicii de colectare plăti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro