Marţi, 19 martie 2024 - 12:59:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Verificarea de viruşi a platformei miniere Uphash


21 martie 2018

Pe cât de uşor se pot câştiga mulţi bani pe criptomonedă. tot atât de uşor se pot şi pierde. Dacă în tranzacţionare la prima vedere totul este simplu (cumpărare ieftină - vânzare scumpă), atunci în domeniul mineritului totul pare complicat şi dificil. Criptomoneda se poate mineri cu ajutorul unor echipamente speciale, dar şi prin intermediul unor platforme miniere. Cu părere de rău, peste tot găsim puncte slabe, însă acest lucru nicidecum nu ne face să punem cruce pe minerit. În acest articol vom analiza ce este în neregulă cu mineritul cu ajutorul echipamentului şi cum se pot evita escrocii şi viruşii în domeniul criptomonedei.

Mineritul tradiţional cu ajutorul echipamentului nu este actual şi nici rentabil. Principala problemă este costul ridicat al echipamentelor necesare şi riscul consumului mare de energie electrică. Poate că un astfel de minerit ar fi binevenit în ţările unde costurile pentru energie electrică sunt mici, ceea ce nu este valabil şi pentru România. O problemă la fel de serioasă este securitatea. Există pericol de incendiu atunci când echipamentele se supraîncălzesc, deci nu se recomandă mineritul la domiciliu. La începutul anului 2018, au avut loc un număr mare de incendii cauzate de supraîncălzirea echipamentului de minerit.


 

Mineritul prin intermediul platformelor speciale nu necesită careva investiţii şi nici respectarea regulilor speciale de siguranţă împotriva incendiilor. Aici totul este sub control, sigur, fără pericol şi gratis. Însă lumea monedelor virtuale a fost atacată de viruşi şi escroci, tipic pentru întreaga reţea virtuală. Escrocii au găsit o cale de a adăuga un cod pentru minerit în publicitatea YouTube, ce să mai vorbim despre site-uri scam şi vânzările de echipamente pentru minerit neexistente. Cu toate acestea, există modalităţi de a testa platformele de viruşi.


 

Drept exemplu vom analiza software-ul platformei miniere Uphash. Pentru a verifica existenţa viruşilor, puteţi folosi unul dintre programele specializate în acest domeniu - virustotal.com. Virustotal este un serviciu gratuit care analizează fişiere şi linkuri suspecte (URL-uri) în existenţa viruşilor. După ce descărcaţi software-ul (îl puteţi descărca pe site-ul Uphash.io după înregistrare), îl puteţi încărca pe virustotal. Programul nu va detecta niciun virus. Verificarea cu antivirusul Kaspersky nu a detectat nici o problemă de asemenea.

Însuşi creatorii platformei la întrebarea conţine sau nu viruşi platforma, răspund în felul următor: UpHash - nu este un virus. Sunt viruşi care fără aprobare generează criptomonede pe computere şi utilizatorii nici nu îşi dau seama de acest lucru. De aceea, unii antiviruşi pot reacţiona negativ. Când se detectează UpHash, apare scris "Not-A-Virus" - "nu este virus", cu toate acestea, aplicaţia totuşi este blocată din cauza politici agresive de securitate.

Concluzie - dacă mineriţi cu ajutorul platformei trebuie să fiţi întotdeauna prudenţi, iar mineritul cu ajutorul echipamentelor speciale ar fi mult mai bine de evitat. Apropo, puteţi să vedeţi rezultatele Uphash în raportul virustotal aici: https://goo.gl/2Cp1iD. Dacă doriţi să mineriţi criptomonede şi să câştigaţi bani pe Uphash, puteţi adăuga Uphash în lista de excepţii. UpHash funcţionează numai atunci când îi permiteţi. Iar banii îi primiţi dvs., nu hackerii.

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro