Marţi, 14 iulie 2020 - 10:48:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Rusia va furniza până la opt reactoare nucleare Africii de Sud


23 septembrie 2014

Agenţia rusă pentru energie atomică Rosatom a anunţat, luni, că Rusia va furniza, până în 2023, până la opt reactoare nucleare Africii de Sud, în cadrul unui parteneriat strategic în domeniul energiei nucleare, semnat între cele două ţări, relatează AFP.

Livrarea acestor reactoare va permite punerea în funcţiune a primei centrale nucleare, bazate pe tehnologie rusă, pe continentul african, şi ar urma să conducă la comenzi ce pot ajunge până 10 miliarde de dolari, pentru întreprinderile locale, potrivit unui comunicat, citat de Agerpres.

 
 

La rândul său, directorul Rosatom, Serghei Kirienko, a estimat valoarea totală a contractului între 40 şi 50 miliarde de dolari.

”Un reactor costă aproximativ cinci miliarde de dolari. Ţinând cont de diferite condiţii, costul a opt unităţi poate fi evaluat între 40 şi 50 miliarde de dolari”, a declarat Kirienko,  pentru agenţia de presă rusă Itar-Tass.

Acordul, care a fost semnat în cursul unei conferinţe a AIEA la Viena, prevede de asemenea parteneriate între cele două ţări în domeniul energiei nucleare, din care un ajutor pentru construirea de infrastructuri în Africa de Sud şi formarea de specialişti africani în universităţi ruse.

”Sunt convinsă că parteneriatul cu Rusia va permite Africii de Sud să realizeze ambiţiosul program de creare până în 2030 de noi centrale nucleare pe baza unei tehnologii moderne şi fiabile”, a declarat ministrul sud-african al energiei, Tina Joemat-Pettersson.

Africa de Sud nu dispune, în prezent, decât de o singură centrală nucleară. Punerea în funcţiune a unor noi reactoare ruseşti este prevăzută pentru 2023.


 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(131 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 14 iulie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro