Duminică, 2 octombrie 2022 - 7:23:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

ANAF începe lupta cu munca la negru


24 aprilie 2014

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală începe lupta cu munca la negru. ANAF dă un ultimatum companiilor şi anunţă controale dure. Într-o primă fază, în vizorul inspectorilor sunt firmele din Ploieşti şi Braşov, urmând ca programul să se extindă la nivelul întregii ţări de anul viitor.

Pentru început, controalele vizează contribuabilii suspecţi de evaziune fiscală în domeniul contribuţiilor sociale, de sănătate şi al impozitului pe venit. Operaţiunea va fi una de amploare, la care vor fi angrenate mai multe autorităţi ale statului, inclusiv Poliţia Română.

Măsura face parte dintr-o serie de proiecte demarate de Ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu. Aceasta şi-a exprimat dorinţa de a reduce evaziunea fiscală dar şi de a implementa conformarea voluntară, încă dinainte de a prelua portofoliul de la Finanţe

Evaziunea fiscală în România ajunge la 30 de procente din Produsul Intern Brut. Asta înseamnă că aproximativ 40 de miliarde de euro se pierd în economia subterană. E drept, nici măsurile fiscale nu şi-au dovedit eficienţa.

Datele arată că nivelul impozitării muncii în România este printre cele mai mari din Uniunea Europenă. Guvernele din ultimii 5 ani au promis succesiv reducerea cotelor CAS, însă până acum niciunul nu a implementat această măsură.
Ultima promisiune a venit de la Cabinetul Ponta 3, care a anunţat că va scădea contribuţiile de asigurări sociale începând din această vară.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 octombrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro