Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:06:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mii de apartamente şi case scoase de bănci la licitaţii


3 mai 2016

Pe listele de executări silite ale băncilor sunt de la apartamente şi hoteluri sau pensiuni până la benzinării, tractoare sau chiar echipamente medicale, potrivit Zf.ro. Toate acestea sunt executate de la pesoanele fizice şi firme care nu au mai putut plăti creditele.

BCR, BRD şi Banca Transilvania au scot la licitaţie în jur de 3.000 de apartamente şi case, care au preţuri de pornire sub media pieţei.

Un apartament cu trei camere în Bucureşti, pe bulevardul Alexandru Obregia, lângă staţia de metrou Piaţa Sudului, este scos de BCR la licitaţie la un preţ de pornire echivalentul a 23.000 de euro. BRD, de exemplu, a scos la licitaţie un Jeep din 2006 la 5.100 de euro.

BCR a scos la vânzare o benzinărie din oraşul Oreavul, în judeţul Buzău, cu un preţ de pornire de 177.000 de euro. BCR a scos la vânzare în jur de 820 de apartamente şi aproximativ 1.000 de case.

Băncile speră ca aceste liste de vânzări de apartamente şi case să nu crească în următoarele luni din cauza legii dării în plată. De altfel, Consiliul Patronatelor Bancare din România vor cere la Curtea Constituţională să verifice dacă această lege nu încalcă Constituţia.

Bancherii susţin că legea dării în plată şi pentru creditele în derulare este neconstituţională. Aceştia mai cred că aplicarea legii dării în plată va avea impact negativ asupra stabilităţii financiare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro