Duminică, 24 noiembrie 2024 - 12:13:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

6 din 10 milieniali români folosesc aplicaţii financiare pentru a-şi gestiona banii


26 august 2022

 

Numărul milenialilor români care folosesc aplicaţii financiare pentru a-şi gestiona banii este în continuă creştere în ultimii ani. Dacă România era la mare distanţă de celelalte ţări europene, distanţa s-a micşorat considerabil în special în ultimii trei ani.

Pentru mult timp, unii români au fost reticenţi când venea vorba de folosirea cardurilor ori de plăţile online. Dacă în ţările nordice banii cash aproape au dispărut, România era codaşă din acest punct de vedere.

În ultimii ani, lucrurile s-au schimbat însă considerabil. Românii plătesc tot mai des cu cardul când fac cumpărături, iar numărul tranzacţiilor online este într-o continuă creştere. Românii folosesc astfel cardurile pentru a plăti facturi, pentru a face cumpărături, transferuri, dar şi când vine vorba de distracţie. Servicii precum Netflix ori HBO GO sunt tot mai populare, iar numărul românilor care aleg să se distreze la jocuri de cazino pe interneteste şi el în continuă creştere, mai ales după ce piaţa a fost reglementată de ONJN în 2016 şi mediul a devenit mult mai sigur.

Iar lucrurile sunt şi mai mult spre o Românie digitală şi din punct de vedere financiar, iar produsele de tip fintech contribuie şi ele la acest proces de dezvoltare. Spre exemplu, un studiu realizat recent de Reveal Marketing Research în colaborare cu Revolut a arătat că 1 din 3 respondenţi a declarat că ar fi interesat să obţină conturi de economii şi carduri de credit prin intermediul unei platforme digitale în anul următor.



De asemenea, 62% dintre respondenţi au spus că folosesc adesea aplicaţii prin care îşi gestionează banii, iar 35% sunt de părere că acestea sunt utile pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară. Din cei 35%, 43% sunt utilizatori fintech.

6 din 10 români folosesc soluţii fintech deoarece le consideră mai ieftine (58%) şi mai rapide (57%) decât serviciile tradiţionale. 37% spun că oferă fiabilitate şi securitate.

Ce spun românii despre economii, carduri şi investiţii


Conform studiului, 33.5% dintre femei doresc să apeleze la aplicaţii financiare pentru a economisi. De asemenea, 37.2% din mileniali îşi doresc acelaşi lucru.

27% dintre respondenţi au precizat că ar lua în calcul posibilitatea de a apela la un card de credit prin intermediul unei platforme digitale, în timp ce 20% se gândesc chiar la credite de nevoi personale. Pe categorii de vârstă, publicul cel mai larg este cel între 45 şi 55 de ani, cu 22.8% dintre respondenţi care ar apela la credite de nevoi personale.

În schimb, 28% dintre tinerii între 18 şi 24 de ani doresc să învestească în criptomonede, iar 17% doresc să o facă în bursă. Cei mai mulţi sunt membrii generaţiei Z, în special bărbaţii, care sunt cu 50 până la 100% mai interesaţi decât femeile în activele cu risc. Ce-i drept, numărul utilizatorilor interesaţi de criptomonede pe segmentul 18-24 de ani era cu 78% mai mare decât la sfârşitul lunii iulie 2021.

 

 

Când vine vorba despre asigurări de sănătate, asigurări de viaţă ori pensii private, interesul major este în categoria de vârstă 45-55 de ani, iar cel mai mic în Generaţia Z. Cei trecuţi de 55 de ani spun în marea lor majoritate că nu se mai gândesc la pensia privată deoarece consideră că este prea târziu pentru a economisi printr-o astfel de metodă.

Întrebaţi de ce folosesc soluţii fintech în locul serviciilor bancare tradiţionale, bărbaţii au spus în marea lor majoritate că o fac din raţiuni de costuri, în timp ce femeile consideră că pot câştiga mult timp astfel. Pentru cei trecuţi de 55 de ani răspunsul a avut legătură în mare măsură cu fiabilitatea şi securitatea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro