Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 9:14:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Credite pentru agricultori până vin subvenţiile


28 iulie 2012

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a semnat convenţii cu diferite bănci pentru susţinerea agricultorilor.

Astfel fermierii ieşenii care doresc să acceseze credite agricolele până la primirea subvenţiilor pe hectar pot apela la Banca Transilvania şi Bancpost. „Anul acesta, valoarea creditului poate fi de până la 90% din suma subvenţiei aferente suprafeţei deţinute, faţă de 80%, cât era până acum. Sprijinul financiar este acordat pentru înfiinţarea şi întreţinerea culturilor vegetale, construirea de depozite/silozuri, respectiv achiziţionarea de utilaje agricole sau de terenuri agricole", au menţionat reprezentanţii Băncii Transilvania.

agricultoriPrin intermediul aceste convenţii, intreprinza-torii individuali şi companiile cu un număr de maxim 250 angajaţi care activează în sectorul agricol şi au emisă de APIA adeverinţa de înregistrare fermier privind acordarea ajutoarelor de stat, pot beneficia de finanţare pe termen scurt a activităţii curente şi de la Bancpost. „Finanţarea se acordă în lei şi va fi de până la 90% din suma cuvenită din SAPS (schema de plată unică pe suprafaţă, n.r.), rambursarea integrală a facilitaţii, inclusiv dobânda, se face automat, la sfârşitul perioadei de creditare. Pentru accesarea acestor facilităţi, beneficiarii vor prezenta o documentaţie simplificată. Pe parcursul derulării creditului aceştia nu vor avea obligaţii lunare de plată", a precizat Robert Zanescu, director comunicare corporativă Bancpost.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro