Duminică, 26 iunie 2022 - 5:07:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Noul Cod Fiscal va îngropa 600.000 de familii care găzduiesc gratuit sedii sociale în locuinţe


19 iulie 2015

Criticat de BNR, de CE, de Consiliul fiscal şi de FMI, Noul Cod Fiscal a aprins spiritele. PSDiştii şi jurnaliştii România TV parcă au fost loviţi de turbare: să promulge preşedintele codurile că altfel murim. La sfârşitul anului 2013 erau active în România 718.519 firme. După cum arată un studiu KeysFin din martie 2015: 98% dintre IMM-uri au sediul social într-un apartament. Studiul a fost efectuat pe 600 de mii de firme autohtone înregistrate în ultimii zece ani şi a demonstrat că 98% dintre întreprinderile mici şi mijlocii din ţară sunt deţinute de cetăţeni români şi au sediul social într-un apartament. Cu toate acestea, în fiecare an IMM-urile obţin un profit net cumulat de aproape 7 miliarde de lei, arată acelaşi studiu.

Noul Cod fiscal va îngropa SRLurile, Microîntreprinderile şi PFAurile care au sediul acasă la patron sau la rude.

Impozitul pe locuinţele celor câteva sute de mii de familii ce au cedat GRATUIT firmelor deţinute sau PFA-urilor o suprafaţă din apartamentul locuinţă pentru sediul social, va creşte de zece ori.

Astfel, se poate ajunge la situaţia în care dacă acum impozitul pe locuinţă este 150 de lei, de la anul impozitul să crească la peste 2000 de lei. În plus, acest impozit va fi suportat de asociat şi nu de firma care are sediul în locuinţa asociatului. Vă imaginaţi că fermierii pe care i-a pus PSDul să-şi facă PFAuri ca să-şi ia subvenţiile că şi-au făcut sediul PFA-ului acasă că doar n-au închiriat la oraş vreo clădire. Vă daţi seama când le-o zice domnul primar că trebuie să dea 2000-3000 de lei în plus la impozitul local că-l înţeapă direct cu furca în ochi?

Cititi materialul integral în CURENTUL.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(20925 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateComentarii:

 
avatar Liviu +1  

Ziceti-mi si mie articolul din CF unde scrie asta

(27 iulie 2015 12:31:16)

 
avatar Gabriela Padurariu +2  

Cum sa ceri impozit pe un contract de comodat??? Pai acel bun (mobil sau imobil) se transmite in folosinta GRATUITA comodatarului !! Comodantul nu castiga nimic din acest contract . De fapt, ce doreste statul sa impoziteze, ...conceptul de dare in folosinta cu titlu gratuit ???

(26 iulie 2015 09:38:32)

 
avatar ZIZU +2  

Dar ca autoritatile locale pot mari impozitele i ti vine sa crezi ca scrie ? iar pt domnul Cristi Cristian ca sa stie si el pt ca se vede ca i mai tanar si dus de nas de cei de la RO Tv,A3,cei de la PDL au venit la guvernare tocmai pt a scapa de PSD istii spagari ,corupti,etc ,Adrian Nastase ,Androneasca,Michi spaga,Ponta,Trita Fanita,Sechelariu,Sarbu socrul lui PONTA ,cel care si a tras 90 000 hectare de padure sau aia de la A 3 nu spun de asta?sau de Nicolaiciuc si Mitrea cu tunurile de la transporturi,de contractul Bechtel al lui Nastase ,dar mai ales de pumnul in gura bagat de Nastase presei ,etc

(25 iulie 2015 20:29:23)

 
avatar sorin +2  

s e trezeste un nenorocit de postac sa scoata o prostie si toata lumea s e apuca de injurat fara sa verifice!!!:D:D IOhanistule!!!!:D:D

(24 iulie 2015 20:06:48)

 
avatar alexe +1  

si chiar daca se deduc si utilitatile, cat de prost sa fii, sau de nemernic, sa maresti de 10 ori un impozit, atata timp cat statul nu da nimic aceluia care se chinuie sa faca un ban cu firma lui de apartament, fara sa stea mana-ntinsa la ajutoare sociale si alte pomeni. Sa se duca in mortzii ma-sii PSD asta plin de hotzi.

(23 iulie 2015 01:39:26)


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 iunie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro