Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:46:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Creşterea punctului de pensie nu este posibilă


10 iunie 2016

Creşterea punctului de pensie nu este posibilă în condiţiile în care există reduceri de taxe care generează venituri mai mici la buget dar şi tot felul de derogări aprobate de Parlament care vizează pensii speciale, a declarat joi, 9 iunie, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

„Am explicat că pe partea de creştere a punctului de pensie acest lucru nu este posibil. În momentul în care ai reducere de taxe şi respectiv venituri mai mici la buget ca tu să creşti beneficiile este o contradicţie totală. Doi, că nu poţi să ai o creştere a pensiilor în condiţiile în care se creează în Parlament din lună în lună sau chiar mai des derogări prin pensii speciale care de fapt îţi iau din baza de contribuţii şi nu îţi permit să îndestulezi pensiile pentru restul lumii. Şi trei, lucru foarte important, sugestia pe care le-am făcut-o a fost ca în viitor, întotdeauna când discută în perioada alegerilor şi aşa mai departe, să fie foarte atenţi la promisiunile populiste pentru că într-adevăr un lucru este să fie ceva fezabil şi alt lucru este să se promită doar ca să se creeze o masă de manevră”, a declarat joi Dragoş Pîslaru, la conferinţa Think Education.

În ceea ce priveşte afilierea Federaţiei Naţionale „Solidaritatea” a Pensionarilor din România — FNSPR la Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice, ministrul a afirmat că au fost unele probleme de instanţă, că trebuie să le înţeleagă bine şi că nu se pot „asuma decizii executive peste puterea legislativă”.

Referitor la solicitarea ca Legea 192/2015 care se referă la condiţiile de muncă I şi II pentru care se primesc nişte suplimente să fie activată nu neapărat la limita termenului legal de doi ani care este creat prin legislaţie ci mai devreme, ministrul a spus că a vorbit cu Casa Naţională de Pensii despre începerea procesării dosarelor respective.

„Lucrurile nu sunt chiar aşa de radicalizate, reprezentanţii pensionarilor mi s-au părut extrem de rezonabili şi deschiderea mea, cel puţin cât sunt ministru, este totală pentru a vorbi cu absolut oricine are ceva de reproşat sau are vreo dezbatere”, a precizat Dragoş Pîslaru.

Aproximativ 20 de pensionari din Federaţia Naţională „Solidaritatea” a Pensionarilor din România — FNSPR au început miercuri, la ora 10,00, acţiunea de pichetare a sediului Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, urmată la ora 12,00 de un marş spre sediul Guvernului. Protestul se va derula şi joi şi vineri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro