Marţi, 19 martie 2024 - 5:38:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ştampila va dispărea din România. În UE, o mai folosim doar noi şi bulgarii


13 mai 2015

Ca să simplifice birocraţia din România, Ministerul Finanţelor Publice a promis mediului de afaceri că va elimina ştampila , începând cu data de 1 iulie.

Schimbarea legislativă ar urma să fie introdusă în modificările aduse la noul Cod Fiscal.

„Odată cu acest nou Cod Fiscal, zona de fiscalitate e cumva acoperită. Cred că pasul logic următor ar fi cel al simplificării administrative. Aici vorbim de lucruri extrem de concrete: de ce este nevoie de ştampilă? (…) Nu ştiu dacă ne putem imagina o Românie fără ştampilă, dar e deja o realitate în Republica Moldova. Ne-a luat-o înainte, de trei luni au această reglementare, au scos ştampila. Cred că mai sunt două ţări în Uniunea Europeană în acest caz: România şi Bulgaria”, a declarat Florin Jianu, fost ministru delegat pentru IMM-uri, citat de agepres.ro.

La rândul său, omul de afaceri Marius Ghenea a precizat că în multe ţări ale Uniunii Europene „oamenii nu ştiu ce e aia ştampilă”.

Termenul de 1 iulie de la care va fi scoasă ştampila a fost menţionat de omul de afaceri Dragoş Anastasiu, care a spus că promisiunea a fost făcută de Ministerul Finanţelor.

În acelaşi timp, Florin Jianu a mai spus că sunt necesare reglementări noi şi în privinţa capitalului social minim al unei firme, care este prea mic în prezent, respectiv de 200 de lei.

„Cred că trebuie să avem o economie modernă, în care să intri în economie să te coste un euro, după care, prin lege, să se impună obligativitatea ca nivelul capitalului social să fie legat de cifra de afaceri. E foarte simplu de făcut acest lucru. Nu mai vorbim de înfiinţare. Dacă în Marea Britanie sau alte ţări este posibilă înfiinţarea unei firme în zece minute, cred că în era digitală e posibilă această înfiinţare şi la noi”, a subliniat Jianu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro