Vineri, 29 martie 2024 - 12:08:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum arată camioanele scoase la export de Roman Braşov


29 mai 2017

Roman Braşov a supravieţuit perioadei post-comuniste, însă nu se poate spune că uzina o duce prea bine. Anul 2017 îl găseşte pe acest producător auto român în insolvenţă.

Inginerii braşoveni testează acum din nou piaţa din Asia; uzina a trimis anul acesta în teste 4 camioane, în Orientul Mijlociu şi în Asia de Sud-Est. Pe siteul companiei, roman.ro, am descoperit şi prezentarea acestor modele Roman.

Roman 38.400VF



Aceste unităţi au linia dinamică alcătuită din motor diesel MAN, Euro 5, cu o putere de 400CP şi transmisie automată Allison 4000. Formula roţilor este 8×4, cu un ampatament între axa doi şi axa trei de 5090mm.

Masa totală a acestui vehicul este de 38 de tone. Întrucât este echipat cu sistem Hook Loader, el este recomandat pentru transportul containerelor.

Roman 22.330 DFAEG



Linia dinamică este alcătuită din motor diesel MAN, Euro 3, cu o putere de 330CP şi o cutie de viteze ZF 9S1310. Formula roţilor este 6×6, cu un ampatament între axa unu şi axa doi de 4290 mm. Masa totală a acestui vehicul este de 22 de tone. Fiind echipat cu o platformă cu covergi, el este recomandat pentru transportul echipamentelor speciale şi a soldaţilor.
 

Roman 32.430 DFAES




 

Linia dinamică alcătuita din motor diesel MAN, Euro 3, cu o putere de 430CP şi o cutie de viteze ZF 16 S 2231 OD. Formula roţilor este 6×6, cu un ampatament între axa unu şi axa doi de 4040mm.

Masa totală a acestui vehicul este de 32 de tone (91 tone autotren). Fiind echipat cu echipament de remorcare, vehiculul este recomandat pentru intervenţii speciale tip Recovery.

Roman Braşov este un producător român de autovehicule civile şi militare. La capitolul ”civile”, Roman este cunoscut pentru construcţia de basculante, betoniere, maşini de salubritate şi de vidanjare, macarale, autovehicule pentru industria petrolieră, autoremorchere, autofurgoane şi autofrigorifice, trenuri rutiere pentru transport buşteni, autospeciale de deszăpezire, autotractoare.

În plus, la Braşov s-au produs şi mai multe modele de autospeciale de pompieri. Cei de la Roman Braşov produc şi autovehicule militare: lansatoare de rachete, staţii meteo, autospeciale pentru combaterea dezordinii publice, autovehicule de recuperare, autospeciale de transport containere echipament, vehicule pentru transport trupe şi materiale, cisterne, macarale şi vehicule de transport muniţie, autotractoare şi semiremorci cu pod tactic plutitor şi altele.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro