Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:45:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Angajaţii RATP Ploieşti, nemulţumiţi de salarii


6 septembrie 2012

ratp1_9Angajaţii Regiei Autonome de Transport Public Ploieşti, anunţă că vor intra în grevă generală dacă nu va fi respectată petiţia compusă ieri de către reprezentaţii sindicatului prin care se cere majorarea salariilor.
Nemulţumiţi că salariile lor nu au mai fost modificate de prea mult timp, dar şi că, bugetul a fost tăiat fără nicio explicaţie de către Curtea de Conturi, angajaţii RATP Ploieşti se gândesc serios să intre în grevă generală.

Principala nemulţumire a sindicatelor o reprezintă retragerea sumei de nouă miliarde lei vechi de către Curtea de Conturi. O eroare a fostei conduceri, cât şi lipsa fondurilor pe care Casă de Pensii Prahova ar fi trebuit să le aloce pentru subvenţiile persoanelor vârstnice, sau a celor cu handicap, au făcut ca salariile lucrătorii RATP să fie reduse. “Sindicatele sunt nemulţumite de faptul că o sumă de bani le-a fost luată din bugetul lor. Este o hotărâre mai veche a Consiliului Local Ploieşti. Nu este nici vina primăriei, nici vina Regiei. Curtea de Conturi a dispus retragerea acelei sume din bugetul RATP, întrucât Casa Judeţeană de Pensii nu a putut să acorde retroactiv această sumă. Singura modalitate a fost de retragerea acestei sume de către primărie”, ne-a declarat Raul Petrescu, viceprimarul Ploieştiului. Neacordarea tichetelor de masă, reprezintă o altă nemulţumire a sindicaliştilor. “Totodată, faptul că nu le-au fost acordate bonurile de masă, din cauza constrângerilor financiare, a generat, de asemenea, o reacţie vehementă din partea acestora şi, de aici, convocarea acestei adunări generale. Sperăm ca lucrurile să nu degenereze şi, printr-un dialog coerent,  să putem ajunge la o înţelegere comună”, a mai punctat Petrescu.
Pe fondul acestor nemulţumiri, noua conducere a Regiei, va avea probleme legate de păstrarea salariaţilor şi de liniştirea eventualelor conflicte de muncă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro