Vineri, 29 martie 2024 - 3:42:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Laufer: Mulţi români care sunt în străinătate doresc să se întoarcă în ţară cu ocazia "Start-up Nation"


7 mai 2017

Secretarul de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat Ilan Laufer a declarat joi, la Târgu-Jiu, că există foarte mulţi români care sunt în străinătate şi doresc să se întoarcă în ţară cu ocazia programului "Start-up Nation".

El a menţionat că până acum programul a fost prezentat în peste 30 de judeţe, iar valoarea fondurilor pentru anul acesta este de 380 de milioane de euro.

Totodată, Laufer a afirmat că prin acest program vor fi create circa 17.000 de locuri de muncă anual.

"Principala direcţie a programului este stimularea înfiinţării de noi societăţi comerciale în România, are un rol educativ. (...) Scopul programului este să finanţeze 10.000 de noi societăţi anual. El va fi derulat pentru o perioadă de patru ani de zile. (...) Valoarea grantului este de 200.000 de lei, este suma maximă care poate fi accesată, sunt fonduri nerambursabile. Există foarte mulţi români care sunt în străinătate şi doresc să se întoarcă în ţară cu ocazia programului 'Start-up Nation' şi sunt foarte mulţi tineri din ţară şi mă bucur foarte mult şi sper cât mai mulţi dintre dumneavoastră să aplicaţi, că 10.000 de finanţări sunt multe", a precizat Ilan Laufer, la sesiunea de promovare a programului.

Programul "Start-up Nation Romania" a fost aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii şi se adresează tinerilor cetăţeni români, cu vârsta minimă de 18 ani, care vor să îşi înfiinţeze o companie şi care vor fi motivaţi să rămână în ţară şi să desfăşoare activităţi de antreprenoriat.

Programul "Start-up Nation Romania" are ca obiectiv principal stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale start-up-urilor, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi facilitarea accesului acestora la finanţare.

La prezentarea proiectului au participat autorităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ai instituţiilor publice, secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Adrian Mlădinoiu, dar şi tineri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro