Marţi, 23 aprilie 2024 - 11:51:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Nokia pierde teren/ Lider nou pe piaţa mondială a telefoanelor mobile!


14 aprilie 2012

samsung-galaxi-noteSamsung, cel mai mare producător de aparatură electronică din Asia, a devansat pentru prima oară Nokia în privinţa vânzărilor de telefoane mobile. A devenit astfel liderul mondial în primul trimestru cu ajutorul popularităţii smartphone-urilor Galaxy, estimează analişti intervievaţi de Bloomberg. Compania sud-coreeana a livrat în total aproximativ 92 de milioane de telefoane mobile în primele trei luni, potrivit mediei estimărilor făcute de cinci analişti.


Samsung a vândut probabil 44 de milioane de smartphone-uri în primul trimestru, de peste trei ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a estimat la începutul lunii aprilie un analist al CLSA Asia-Pacific Markets din Seul.

Nokia a anunţat că a vândut în primul trimestru 83 de milioane de telefoane mobile, din care 12 milioane de aparate smartphone şi 71 de milioane de modele obişnuite.
Compania finlandeză a fost lider pe piaţa mondială a telefoanelor mobile în ultimii 14 ani.
Samsung a beneficiat de popularitatea telefoanelor Galaxy, în timp ce cotă de piaţă a Nokia a scăzut, cumpărătorii fiind atraşi de iPhone-urile preoduse de Apple şi de aparatele cu sistemul de operare Android al Google.
Un purtător de cuvânt al Samsung din Seul, James Chung, a refuzat să comenteze estimările analiştilor privind numărul de telefoane vândute, citând politica companiei de a nu dezvălui astfel de date.
Samsung a raportat săptămâna trecută un profit operaţional peste aşteptări, de 5.800 miliarde woni (5,1 miliarde dolari) în trimestrul încheiat la 31 martie, comparativ cu 2.950 miliarde de woni în urmă cu un an.
Nokia a revizuit miercuri în scădere estimările referitoare la profitul diviziei de telefoane mobile aferent primului trimestru, din cauza impactului avut de concurenţă intensă, iar acţiunile companiei finlandeze au scăzut cu 14%. Compania estimează că marjă operaţională a diviziei de telefoane şi servicii a fost în primul trimestru de -3%, faţă de nivelul zero anticipat iniţial.
Acţiunile Nokia au scăzut joi cu aproape 7,5%.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro