Marţi, 19 martie 2024 - 8:12:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cei mai apreciaţi 5 jucători de poker din lume


4 mai 2020

Daniel Negreanu este un jucător de poker născut în Canada, din părinţi români. Însă nu acesta este principalul motiv pentru care cel supranumit 'Kid Poker' este atât de celebru în comunitatea de poker România. Negreanu a fost pentru multă vreme cel mai bine plătit pokerist din istorie, iar în acest moment ocupă locul 3 în clasamentul virtual al încasărilor, după americanii Bryn Kenney şi Justin Bonomo.

Nu mai puţin de $42.053.307 a câştigat Daniel Negreanu din turneele live la care a participat. În 2014, a câştigat $8.288.001 după ce terminat WSOP pe locul secund. Succesul său a fost foarte mare pentru că s-a adaptat fără probleme a tranziţia către pokerul online, fiind deja ambasador PokerStars de mai bine de 13 ani.

Negreanu s-a mutat din Toronto în Las Vegas la vârsta de 23 de ani şi de atunci a câştigat de două ori turneul World Poker Tour şi 6 brăţări WSOP. De asemenea, a primit nenumărate distincţii şi se bucură de o deosebită popularitate în întreaga lume. Jucătorul de poker româno-canadian are aproximativ 400.000 de urmăritori pe canalul său de YouTube.

Chris Moneymaker nu este neapărat unul dintre cei mai de succes jucători de poker din istorie, însă este fără îndoială un ambasador al pokerului online. În anul 2003, Moneymaker a câştigat World Series of Poker după ce se calificase la turneul live jucând un turneu satelit pe internet.

Ironia sorţii a fost că americanul confundase turneul în care s-a înscris, ajungând aşadar total accidental într-o astfel de postură. Practic, Chris intrase la un turneu la care intrarea a costat 86 de dolari, iar ulterior, acesta a câştigat nu mai puţin de 2.5 milioane de dolari după ce s-a impus în turneul live WSOP.

Din nefericire, Moneymaker şi-a pierdut toate câştigurile în următorii ani, alături de echipa sa de poker. Cariera sa a fost oarecum relansată atunci când fostul câştigător al WSOP a fost cooptat în echipa PokerStars. Chiar dacă nu a mai ieşit în evidenţă prin cine ştie ce rezultate, Chris Moneymaker le-a oferit tuturor jucătorilor de poker din lume speranţa de a putea aspira la performanţe îndrăzneţe.

Phil Ivey este un jucător complet, care s-a făcut remarcat în turneele live, în special pentru autocontrolul de care dă dovadă. Americanul afişează o expresie rece şi pătrunzătoare, reuşind astfel nu numai să-şi ascundă trăirile, ci şi să-i intimidezi pe ceilalţi participanţi.

Este cunoscut şi pentru faptul că-şi citeşte bine adversarii, însă acest lucru nu se datorează numai carismei sale, întrucât Ivey a câştigat peste 19 milioane de dolari jucând poker online. Ivey a câştigat 10 brăţări WSOP, ceea ce nu este rău pentru un jucător care preferă jocul cash.

Jucătorul în vârstă de 43 de ani a avut însă un trecut zbuciumat. Divorţul de fosta sa soţie l-a costat enorm. În plus, acesta a câştigat 10 milioane de dolari de pe urma unui turneu de Baccarat, dar a pierdut aceştia bani după ce a fost dat în judecată de organizator, care a dovedit ulterior că acesta s-a folosit de mijloace incorecte pentru a câştiga. Între 2015 şi 208, adică în perioada în care s-a desfăşurat procesul, Ivey nu prea a mai jucat deloc.

Stu Ungar este unul dintre cei mai cunoscuţi, talentaţi şi totodată controversaţi jucători de poker din lume. Născut în New York în anul 1953, povestea sa a început la vârsta fragedă de 10 ani, atunci când acesta a câştigat primul turneu de remi. După ce tatăl său a murit, tânărul a renunţat la şcoală pentru a-şi întreţine familia jucând remi.

După ce a fost interzis în numeroase cazinouri pentru că număra cărţile la jocul de blackjack, Stu Ungar s-a apucat de poker, oarecum forţat, în 1977, atunci când a ajuns în Las Vegas, deoarece nimeni nu mai dorea să joace remi cu el, ştiind că este imbatabil. Cinci ani mai târziu s-a căsătorit, cu fata pe care o cunoscuse în primul său an în Nevada, pentru ca să divorţeze după doar 4 ani de căsnicie.

Viaţa sa a fost plină de probleme. Ungar începuse să consume cocaină din 1979, după decesul mamei sale. La 3 ani după divorţ, fiica sa adoptivă s-a sinucis. Ungar avea mari probleme cu drogurile şi a fost găsit mort, într-o cameră de hotel în anul 1998, la vârsta de 45 de ani, însă la autopsie a reieşit că nu drogurile i-au cauzat moartea. Ungar a câştigat WSOP de 3 ori. Povestea sa a fost ecranizată în 2003 şi poate fi vizionată de către pasionaţii de poker din întreaga lume. Este vorba despre pelicula High Roller: The Stu Ungar Story.

Doyle Brunson este un texan celebru care a avut o carieră de 62 de ani la masa de joc. S-a lăsat de poker la vârsta de 84 de ani, din cauza stării precare de sănătatea a soţiei sale. Interesant este că Doyle s-a vindecat de cancer la gât în anul 1962, într-un moment în care medicii spuneau că operaţia îl va ajuta doar să mai trăiască cât să-şi vadă soţia născând, însă veteranul este şi astăzi în viaţă, având vârsta de 86 de ani.

Deşi a avut o carieră bazată în mare parte pe jocurile de cash, experimentatul jucător a câştigat nu mai puţin de 10 brăţări WSOP, lucru care îl face unul dintre cei mai de succes jucători de poker din toate timpurile.

Doyle 'TexasDolly' Brunson este unul dintre puţinii jucători supravieţuitori ai vremurilor în care puteai să joci pentru viaţa ta şi să rişti să nu mai pleci pe picioare de la masa de joc. La ultimul său turneu a plătit 95 de intrări şi a reuşit să termine competiţia pe locul 6, fiind urmărit cu drag de numeroşi jucători de poker din circuit, care au dorit să asiste la acel eveniment.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro