Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:21:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Benzina şi motorina s-au scumpit din nou. Vezi noile tarife


11 iulie 2012

benzinaCele mai mari companii petroliere de pe piaţa românească au modificat astăzi preţurile carburanţilor comercializaţi în staţiile proprii. Este vorba de OMV Petrom, Rompetrol şi Lukoil.

Preţurile au crescut cu până la opt bani/litru.

OMV Petrom şi Lukoil au aplicat o majorare de opt bani la toate sortimentele comercializate în staţiile proprii, iar Rompetrol a scumpit carburanţii cu şapte bani/litru.

Astfel, la Rompetrol preţul mediu al benzinei Efix 95 este de 5,77 de lei, iar benzină Alto 101 costă 6,41 de lei. La motorină Efix preţul a crescut de la 5,77 la 5,84 de lei, iar la sortimentul Alto 55, în urma majorării, preţul a ajuns la 6,15 lei/litru.

Cea mai mare companie petrolieră din România, OMV Petrom, nu mai face publice preţurile de referinţă ale carburanţilor, ci publică pe site-ul propriu preţurile din fiecare staţie. Astfel, la staţia de pe strada Mihai Eminescu din Capitală, benzinărie monitorizată de Capital, preţurile au fost modificate cu opt bani/litru. Preţurile actuale sunt de 5,77 de lei/litru în cazul benzinei Standard 95, respectiv de 6,16 lei/litru pentru sortimentul Extra 99. MotorinaStandard la staţia specificata mai sus costa acum 5,86 de lei/litru.

La benzinăriile Lukoil preţurile medii sunt de 5,68 lei/litru de benzină Euroluk 95, respectiv de 6,29 lei- sortimentul Ecto 98. Sortimentele de motorină costă 5,74 de lei - Euro L Diesel, respectiv 6,04 lei - Ecto Super Diesel.

Trei luni de ieftiniri

Ultima majorare a preţurilor carburanţilor aplicată de cele trei companii a avut loc în luna aprilie, de atunci şi până în prezent benzină şi motorină s-au ieftinit cu aproape 25 de bani/litru, valoare totală a celor cinci ieftiniri aplicate de cele trei companii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro