Joi, 25 aprilie 2024 - 5:41:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fabrica Zahărul Luduş, cumpărată de cel mai mare producător din Franţa


16 octombrie 2012

Tereos, cel mai mare producător de zahăr din Franţa, a preluat de la Sucreries du Marquenterre Group fabrica Zahărul Luduş (judeţul Mureş), care va deservi clienţii industriali din Europa de Est, unde grupul francez anticipează că cererea pentru zahăr va creşte semnificativ în următorii ani.


Fabrica de zahăr de la Luduş produce 34.000 tone de zahăr pe an şi este aprovizionata de 500 de agricultori, ale căror culturi de sfeclă de zahăr se întind pe 5.000 hectare, au anunţat marţi reprezentanţii Tereos.


Termenii tranzacţiei nu au fost dezvăluiţi. Oficialii companiei nu au menţionat dacă în urma investiţiei vor fi făcute disponibilizări în cadrul fabricii sau, dacă va fi cazul, care va fi valoarea investiţiilor în retehnologizarea fabricii.


Fabrica Zahărul Luduş era controlată anterior de Franco Roumanie de Sucrerie, subsidiara a grupului francez Sucreries du Marquenterre Group.
Tranzacţia aşteaptă avizul Consiliului Concurenţei.


Anul trecut, Zahărul Luduş SA a avut un număr mediu de 213 angajaţi, înregistrând o cifră de afaceri netă de 72,5 milioane lei (17,1 milioane euro), venituri de 84,5 milioane lei (19,9 milioane euro) şi un profit de 11,1 milioane lei (2,6 milioane euro).
Fabrica mureşeana şi-a delistat la începutul anului 2010 acţiunile de la bursa de la Bucureşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro