Joi, 18 aprilie 2024 - 12:32:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Creşterea numărului de salariaţi ar putea elimina deficitul bugetului de pensii


20 septembrie 2012

pensiiÎn prezent, numărul salariaţilor se situează în jurul valorii de 4,7 milioane, iar cel al pensionarilor este mai mare cu un milion.

Deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat, care în 2011 a depăşit 13 miliarde de lei, ar putea fi eliminat în următorii 5 ani dacă numărul salariaţilor îl va depăşi pe cel al pensionarilor, a declarat, miercuri, preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPAS), Ileana Ciutan.

"Putem spune că deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat va fi eliminat în următorii 5 ani dacă numărul celor care contribuie la acest buget, salariaţii, îl va depăşi pe cel al pensionarilor, beneficiarii plăţilor. Totul depinde însă de evoluţia pieţei muncii, de oferta de pe această piaţă", a declarat Ciutan, fără să prezinte şi alte detalii, la seminarul "Cinci ani de pensii private obligatorii: Cat am plătit şi cât am câştigat pentru o bătrâneţe fără griji?" organizat de Ziarul Financiar.

Potrivit execuţiei bugetare pe anul 2011, bugetul asigurărilor sociale de stat, care cuprinde veniturile şi cheltuielile sistemului public de pensii, a înregistrat un deficit de 13,78 miliarde de lei. Pentru acest an, deficitul acestui buget a fost programat la 13,83 miliarde de lei.

Ciutan a spus că, în prezent, numărul salariaţilor se situează în jurul valorii de 4,7 milioane, iar cel al pensionarilor este mai mare cu un milion.

"Acest raport subunitar explica deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat", a mai spus preşedintele CNPAS.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro