Vineri, 2 decembrie 2022 - 10:25:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cum câştigi patru miliarde de dolari într-o singură zi!


15 iunie 2012

Cel mai bogat spaniol a marcat un câştig pe bursă de aproape 4 miliarde de dolari, în urma exploziei bursei de la Madrid, care a urmat aprobarea planului de salvare a ţării.ortega

Mai concret, Amancio Ortega, şeful Inditex, a câştigat ieri pe bursă aproape 3,8 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index.

Cu această ocazie, spaniolul a devenit cel mai bogat european, depăşindu-l pe Ingvar Kamprad, fondatorul şi patronul IKEA, de bine ce acesta din urmă tocmai ce fusese declarat de curând cel mai bogat european.

Amancio Ortega a înregistrat de la începutul anului una dintre cele mai mari creşteri de avere dintre toţi cei 40 de participanţi ai topului celor mai bogaţi miliardari din lume monitorizaţi de Bloomberg.

Inditex este compus din peste 100 de companii specializate în industria textilă şi include peste 5.500 de magazine în 82 de ţări, care poartă firmele Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Uterqüe.

Spania, a patra mare economie din zona euro, a acceptat în sfârşit sâmbătă un plan european de salvare în valoare de 100 miliarde de euro. Împrumutul european va fi injectat în Fondul public spaniol de sprijinire a sectorului bancar (Frob), care la rândul său va acorda aceste fonduri băncilor spaniole care solicită ajutor.

Spania va trebui să înceapă achitarea împrumutului din 2017, având o perioadă de graţie de 5 ani, susţine ziarul spaniol. Oficiali spanioli şi europeni au declarat sâmbătă că dobânda creditului va fi de 3%. Marţi, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a anunţat că băncile spaniole care primesc ajutorul UE prin intermediul Frob vor plăti o rată a dobânzii de cel puţin 8,5%.

Orice fonduri care vor fi acordate Spaniei vor fi condiţionate de reformarea sectorului bancar al ţării, a afirmat marţi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, adăugând că situaţia Spaniei a fost diferită faţă de precedentele pachete de asistenţă financiare acordate Greciei, Portugaliei şi Irlandei.

Pieţele financiare au salutat acest acest plan de ajutor care permite diminuarea presiunilor la adresa băncilor spaniole şi este considerat o dovadă a dorinţei europenilor de a salva zona euro.

Dar analiştii consideră că Europa are încă dificultăţi în rezolvarea problemelor cu care se confruntă alte trei state care au primit asistenţă financiară: Grecia, Portugalia şi Irlanda. În Grecia, votanţii ar putea alege la 17 iunie un guvern care să refuze îndeplinirea condiţiile impuse în schimbul pachetelor de asistenţă financiară de 170 miliarde de dolari. Portugalia se confruntă cu o combinaţie toxică a datoriei ridicate şi a ratei şomajului, de 15%. Irlanda trebuie să rezolve problemele cu care se confruntă sectorul bancar, asemănătoare cu ale Spaniei. Apoi Italia, a treia mare economie a zonei euro, unde datoria creşte în timp ce economia stagnează.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Duo_best_gaz

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 decembrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro