Joi, 28 martie 2024 - 9:24:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dinu Patriciu, singurul român din clasamentul Forbes


9 martie 2012

dinu-patriciuZeul luxului, Bernard Arnault, mogulul fashion, Amancio Ortega, moştenitoarea imperiului de cosmetice L'Oreal, Liliane Bettencourt, magnatul din industria siderurgică şi finanţatorul echipei de fotbal Şahtior Doneţk, Rinat Akhmetov, contrandidatul lui Vladimir Putin în cursa pentru preşedinţia Federaţiei Ruse, Mikhail Prokhorov sunt câţiva dintre miliardarii europeni care au reuşit să prindă un loc în topul Forbes din acest an.

Cei 310 miliardari ai Europei, cu zece mai mulţi decât în clasamentul de anul trecut, au strâns împreună o avere de 1.290 de miliarde de dolari, într-o uşoară scădere comparativ cu 2011 (când totalul averilor celor 300 de miliardari europeni a fost de 1.300 de miliarde de dolari).

Potrivit topului realizat de jurnaliştii revistei Forbes, Moscova şi Londra se află în top trei oraşe din care provin cei mai mulţi miliardari, cu 78, respectiv 39 de persoane (New York-ul se află pe locul doi, cu 58 de miliardari).

În ceea ce priveşte ţara de provenienţă, Rusia se află după Statele Unite, cu 96 de miliardari. Şi Germania are în topul celor mai bogaţi oameni ai planetei 55 de reprezentanţi.

Dinu Patriciu este singurul român prezent în clasamentul Forbes, ediţia 2012. Averea acestuia, în scădere cu 700 milioane de dolari, până la 1,5 miliarde de dolari îl poziţionează pe locul 854, faţă de locul 540 ocupat anul trecut. Frank Timiş nu a mai atins pragul de un miliard de dolari, impus de Forbes la întocmirea clasamentului. Anul trecut, românul stabilit la Londra a fost al doilea miliardar român, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari.

În ediţia din 2011 a topului Forbes România 500 Miliardari, Dinu Patriciu avea o avere estimată la 2,1 - 2,2 miliarde euro, în scădere cu circa 100 de milioane euro comparativ cu anul precedent.

 

INVESTIŢIILE LUI DINU PATRICIU


Imobiliar: Dinu Patriciu detine active imobiliare de aproximativ 1 miliard de euro, reunite sub Dinu Patriciu Global Properties. Cladirile de birouri si spatiile de retail de afla in Germania si Romania. În Germania, majoritatea activelor imobiliare deţinute sunt spaţii de birouri (unde are chiriaşi ca IBM sau Dell) şi spaţii comerciale (închiriate către mari retaileri, precum Real, Kaufland, Takko sau Plus). În România, Dinu Patriciu are exclusiv spaţii de birouri. In 2011, omul de afaceri a lichidat portofoliul imobiliar din Suedia, în schimbul a 110 milioane de euro. A mai vândut o clădire la Paris şi una la Haga, pentru aproximativ 26 de milioane de euro. In octombrie 2011 a vandut totodata ptr 56 mil de euro , mai multe cladiri din vestul Germaniei, din Frankfurt, Dusseldorf, Bremen, Nuremberg and Munich.

Presă : Este acţionarul majoritar al trustului de presă Adevărul Holding, care editează publicaţiile Adevărul şi Click, precum şi reţeaua de ziare locale ADS, Forbes, Ok! şi Tango, Ştiinţă şi Tehnică, Foreign Policy, Dilema Veche şi Dilemateca.

Bancar : Deţine din 2009, împreună cu asociatul său, fostul premier al Georgiei, Vladimir Gurgenidze Banca Populară a Georgiei; în august se afla în negocieri pentru prelurea unei alte bănci, tot în Europa.

Artă : Omul de afaceri Dinu Patriciu are cea mai importantă colecţie personală de artă, care numără 300 de piese; a deţinut până în 2011 casa de licitaţii Artmark

Energie : Fostul proprietar al companiei Rompetrol controlează mai multe fonduri de investiţii în energie solară şi eoliană, în Anglia şi Olanda

Bunuri personale : Are trei case în România, şi câte una la Paris şi Saint Martin.Mai deţine un iaht de mari dimensiuni şi două avioane


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro