Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:57:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


MOL investeşte încă 250 milioane de dolari în Kazahstan


6 mai 2012

mollGrupul petrolier ungar MOL va investi alte 250 milioane de dolari în Kazahstan, unde în 2015 ar putea să demareze producţia de petrol, a declarat vineri directorul general de la MOL, Zsolt Hernádi.

Conform agenţiei MTI, Hernádi a precizat că MOL a investit deja 100 milioane de dolari în Kazahstan şi ar putea fi nevoit să investească alte 250 milioane de dolari pentru a putea demara producţia la un zăcământ care se estimează că ar conţine aproximativ 200 milioane barili de echivalent petrol. Grupul ungar este implicat în explorarea şi producţia de hidrocarburi în Kazahstan încă din anii 1990. În 2004, MOL a intrat într-un proiect în care în prezent deţine o participaţie de 27,5% iar experţii MOL au preluat lucrările de explorare. Directorul MOL a precizat că pentru a putea finaliza aceste lucrări de explorare în următorii doi ani MOL va trebui să foreze patru noi puţuri.

„Acestea vor duce investiţiile noastre totale la 350 milioane de dolari şi ne aşteptăm ca producţia să demareze în 2015”, a spus Zsolt Hernádi, adăugând că nivelul maxim de producţie este estimat la un milion de tone echivalent petrol. Întrebat ce impact va avea acest proiect pentru operaţiunile MOL, Hernádi a răspuns că acest proiect este echivalent cu 5% din rezervele totale de hidrocarburi ale MOL Group. De asemenea, Hernádi a spus că MOL pregăteşte şi alte investiţii în Kazahstan declarându-se încrezător că aceste investiţii vor da rezultate.

MOL Plc este o companie multinaţională integrată şi independentă, activând în domeniul petrolului şi gazelor, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Grupul MOL derulează operaţiuni în EMEA şi statele membre CIS, având peste 34.000 de angajaţi în întreaga lume. MOL deţine cinci rafinării de mare complexitate în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia. În România MOL deţine 126 de bezinării.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro