Joi, 28 martie 2024 - 10:00:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cu un SMS poţi verifica o firma la Fisc


30 aprilie 2013

ANAF lansează un nou serviciu pentru contribuabili - "Acces date prin SMS", care este operaţional începând de astazi, 30 aprilie 2013.

Contribuabilii interesaţi pot să obţină informaţii publice despre un anumit agent economic transmiţând un mesaj text prin SMS care să conţină codul de identificare fiscală al societăţii respective, la numărul 1300. Contribuabilul va primi SMS de răspuns prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă,  cu următoarele date disponibile:

- codul de identificare fiscală
- denumirea agentului economic
- înregistrat/neînregistrat în scopuri de taxă pe valoare adăugată
- starea de inactivitate fiscală a agentului economic
- aplicarea sistemului de taxă pe valoare adăugată la încasare
- cod de siguranţă stabilit de ANAF

Informaţiile furnizate prin SMS sunt în concordanţă cu datele existente în baza de date a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Pentru început serviciul "Acces date prin SMS" va fi disponibil în reţelele de telefonie mobilă Orange şi Vodafone, urmând ca în perioada următoare acesta să poată fi utilizat şi în alte reţele.
Costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte este în sarcina contribuabililor care solicită informaţiile. Tariful pentru un astfel de serviciu se stabileşte şi se percepe de către operatorii de telefonie mobilă. Costul nu este perceput de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Aceleaşi informaţii pot fi consultate gratuit pe www.anaf.ro (n.r. - recomandăm folosirea browserului Internet Explorer. În celelalte browsere anumite secţiuni din site nu pot fi accesate)
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro