Vineri, 29 martie 2024 - 5:05:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cele mai ieftine case din România. Preţuri şi de 12.000 de euro pentru o locuinţă nouă


15 iunie 2017

Românii care îşi doresc să locuiască la casă, dar care se tem că o astfel de locuinţă va fi prea scumpă, pot alege unul dintre modelele de case ieftine existente pe piaţă.

Astfel de case simple sunt chiar mai ieftine decât o garsonieră şi sunt ideale pentru cupluri sau pentru familiile mici.

Iată 3 exemple de case ieftine oferite de dezvoltatorii din România:

1.
Casa Antonia, realizată de SC Case Călduroase SRL din judeţul Maramureş, costă 28.650 de euro.

Casa Antonia are 3 camere (camera de zi + două dormitoare spaţioase), bucătărie închisă plus cămară şi o baie. Suprafaţa construită este de 84 de mp. Preţul include TVA de 19%.

Potrivit constructorului, structura de rezistenţă este din oţel zincat de cea mai bună calitate. Se oferă garanţie contractuală pe toată durata de viaţă a construcţiei pentru structura de rezistenţă. Izolaţia la pereţii exteriori este de 25 cm, se arată pe siteul casa-ieftina.ro.

Acoperişul este făcut din ţiglă metalică. Placarea interioară este cu gipscarton, iar ferestrele sunt din PVC.

Casa are şi instalaţie sanitară în PPR (fără obiecte sanitare), instalaţie electrică cu tablou de siguranţe echipat (fără întrerupătoare, prize şi corpuri de iluminat), instalaţie de încălzire cu ţevi PPR (doar infrastructura, fără calorifere şi centrală).

Case ieftine – preţuri sub 20.000 de euro

2.
O altă casă foarte ieftină, prezentată de siteul rateladezvoltator.ro, are două camere şi costă aproximativ 19.850 de euro. Casa are o suprafaţă de 56 de metri pătraţi.

În funcţie de preferinţele clientului, casa poate fi realizată pe structură clasică din beton armat, cărămidă sau BCA. Preţul include tencuielile exterioare, izolaţia exterioară de 10 cm, tâmplăria din PVC, acoperişul din tablă cutată „tip Lindab”, compartimentările, finisajele interioare şi exterioare şi instalaţiile.

Preţul este aproximativ deoarece fundaţia în anumite zone trebuie supra-înălţată, iar în alte zone trebuie soluţii tehnice de fundare speciale. În astfel de cazuri costurile pentru structură cresc.

De asemenea, dezvoltatorul mai menţionează că preţul se referă strict la construcţie şi acoperă doar costurile pentru construirea şi finisarea în varianta „la cheie”. Nu acoperă celelalte construcţii, amenajări sau utilări ale casei: împrejmuirea cu gard, amenajarea curţii, sistemul de încălzire, mini-staţia de epurare sau fosa septică, porţi etc.

Case ieftine din containere maritime

3. Românii care dispun de un buget mai mic, dar care îşi doresc totuşi o casă şi nu o garsonieră, pot încerca noile case din containere maritime. Preţul de pornire pentru astfel de case este de 11.900 de euro.

Potrivit rofrance-construct.ro, casele realizate din containere maritime pot fi case de vacaţă, cabane turistice, campinguri, case sociale, sedii de firmă, sedii de şcoli sau grădiniţe.

Casele pot fi realizate din unul sau mai multe containere, în functie de suprafaţa dorită de client.
Containerele maritime sunt de două dimensiuni, de 15 şi 30 de metri pătraţi. Ambele au aceeaşi lăţime, 2,44 metri. Cea care variază este lungimea: pentru cel mic este de 6 metri, iar pentru cel mare este de 12,2 metri.

Containerele maritime pot fi îmbinate pe orizontală sau pe verticală, rezultand astfel o locuinţă cu o suprafaţă utilă de 30, 60, 90, 300 mp sau o casă cu etaj.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro