Miercuri, 24 aprilie 2024 - 10:48:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Comuna din România care arată ca în Occident. Are asfalt, teren de tenis şi chiar sală de bowling


3 aprilie 2017



Comuna Petreşti din judeţul Satu Mare este una dintre cele mai frumoase şi mai bine administrate localităţi din mediul rural din România.


În ultimii ani 10 ani, autorităţile locale de aici au reuşit să acceseze fonduri europene în valoare totală de 7 milioane de euro. Cu ajutorul finanţărilor, comuna cu 1.300 de locuitori a reuşit să se dezvolte foarte armonios şi să devină un model de organizare.

Aşadar, bunăstarea comunei este un rezultat direct al proiectelor bine gândite care au primit finanţare.

„Pe surse proprii nu ne putem baza şi ne-am axat pe proiecte de finanţare”, a explicat pentru stirileprotv.ro Csaba Karadi, primarul din Petreşti.

În Petreşti, iarba este tăiată, străzile sunt îngrijite şi asfaltate, iar comuna are reţea de apă potabilă şi canalizare.

Tot cu bani de la Uniunea Europeană autorităţile au modernizat şcoala, căminul de bătrâni şi au amenajat un parc industrial pentru a atrage investitori în zonă. De asemenea, comuna Petreşti are şi o sală de bowling, o sală de sport cu 180 de locuri, un lac de pescuit, un amfiteatru, terenuri de fotbal şi de tenis.

Potrivit Digi24, şcoala a fost modernizată în anul 2011 şi a fost dotată cu table inteligente, laptopuri, televizoare LCD, calculatoare şi două lifturi pentru persoane cu dizabilităţi.

În ultimii 3 ani, localitatea a fost desemnată de Consiliul Judeţean Satu Mare cea mai curată şi mai bine gospodărită comună din judeţ.

„Am primit premiu o maşină nou-nouţă. De atunci, în fiecare an primim 10.000 de euro. Am luat utilaje, tractor de tuns iarbă, coasă, am schimbat calculatoarele (din birourile primăriei – n.r)”, a explicat Csaba Karadi pentru Digi24.

Comuna Petreşti se află la aproximativ 70 de kilometri de Satu Mare, iar mulţi dintre locuitori sunt maghiari (46,91%) şi etnici germani (27,33%). Românii reprezintă 12,53% din populaţie, iar romii 10,52%.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro