Marţi, 23 aprilie 2024 - 11:26:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tarifele de roaming vor fi eliminate în Uniunea Europeană


1 iulie 2015

Tarifele de roaming vor fi eliminate din iunie 2017 pe teritoriul Uniunii Europene. Toţi cei care vor călători în interiorul statelor membre ale Uniunii Europene vor achita aceleaşi tarife de telefonie mobilă ca acasă, potrivit unui acord preliminar la care au ajuns astazi reprezentanţii UE, informează avocatnet.ro.

Înainte de eliminare, tarifele vor începe să se reducă, începând cu aprilie 2006, potrivit documentulului.

În comunicatul de presă postat astăzi pe site-ul oficial al Uniunii Europene se arată că Parlamentul European, Consiliul Europei şi Comisia Europeană au ajuns la o înţelegere privind introducerea unei pieţe unice în telecomunicaţii, care presupune eliminarea tarifelor de roaming şi accesul egal la internet pentru toţi utilizatorii din spaţiul comunitar.

Începând cu 15 iunie 2017, toţi cei care vor călători în cele 28 de state membre UE se vor bucura de aceleaşi tarife de telefonie mobilă ca acasă, fără niciun alt cost suplimentar. Minutele şi SMS-urile incluse în ofertele operatorilor de telefonie din ţară, precum şi traficul de internet, vor putea fi folosite fără restricţii.

Până la eliminarea tarifelor de roaming, preţurile vor scădea din aprilie 2016 la 5 cenţi/minut pentru fiecare apel, în timp ce un SMS va fi taxat cu 2 cenţi. Cei ce folosesc datele mobile vor plăti 5 cenţi pentru fiecare MB de internet consumat.

Tarifele practicate în prezent de operatori îi determină pe mulţi dintre utilizatori să îşi închidă telefoanele mobile pe timpul călătoriilor în străinătate. Potrivit unui sondaj efectuat de Comisia Europeana în 2014, 28% dintre consumatori aleg să ţină dispozitivele închise atunci când călătoresc, de teama unor facturi încărcate semnificativ.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro