Vineri, 19 aprilie 2024 - 12:04:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ai plătit impozitul pe profit pentru anul 2021? Redirectionează 20% către Prahova Ploiesti prin formularul 177!


14 decembrie 2022



O nouă facilitate a fost introdusă de statul român pentru firmele care vor sa facă sponsorizări prin redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit sau pe venit.

Este vorba despre Formularul 177, prin care sponsorizarea se poate face retroactiv, pentru impozitul plătit de firma ta pe anul trecut.

Aşadar, dacă pentru anul 2021 nu ai redirecţionat 20% din impozitul pe venitul/ profitul firmei tale către Prahova Ploiesti, încă o mai poţi face până pe 25 decembrie 2022.

Tot ce trebuie să faci este să completezi un contract de sponsorizare pentru ACS Prahova Ploiesti, CUI 31798337. Contractul ni-l trimiţi nouă, la adresa [email protected], iar formularul îl depui în spaţiul privat virtual al firmei tale, de pe site-ul Administraţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

De restul se va ocupa ANAF!

Din informatiile noastre, doar 10% dintre firmele din România redirectionează cota de 20% din impozitul pe profit, iar banii ajung in visteria statului. Prin redirectionare poti ajuta fetele de la Prahova Ploiesti să isi continue drumul in Campionatul National de Fotbal Junioare U17, organizat de Federatia Romana de Fotbal. Suntem singura echipă din Prahova participantă intr-o competitie oficială si orice sponsorizare ne ajută să implinim visul a 25 de adolescente din judetul Prahova de a juca fotbal de performantă! 

In plus, clubul are si cinci grupe de copii inscrise in campionatele judetene organizate de AJF Prahova


Pe scurt, Formularul 177 aduce mai multe noutăţi:

 

·      Dacă nu ai făcut sponsorizări deductibile în 2021, încă o mai poţi face până pe 25 decembrie anul acesta.

·      În cazul în care în 2021 nu ai atins plafonul maxim de 20% din impozit, încă mai poţi redirecţiona restul banilor către un ONG până pe 25 decembrie anul acesta.

·      Prin acest formular, pentru prima dată, poţi delega ANAF să redirecţioneze către un ONG 20% din impozitul deja plătit către stat.  Până acum, firmele care doreau să facă sponsorizări către ONG-uri erau obligate să încheie un contract de sponsorizare cu organizaţia pe care vor să o susţină şi să se ocupe de transferul banilor în contul ONG-ului.

·      Prin completarea Declaraţiei 177, firma nu e obligată să mai facă al doilea pas, pentru că ANAF se va ocupa de virarea banilor. Încheierea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care doreşti să îl susţii rămâne, însă, valabil.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro