Joi, 25 aprilie 2024 - 6:16:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O comună spaniolă închiriează teren pentru cultivarea de marijuana


4 martie 2012

rasquedaAdministraţia unei comune de 900 de locuitori din Spania a votat pentru arendarea pământului celor care doresc să crească marijuana. Este o încercare disperată de a obţine venituri.

Consilierii judeţeni din Rasquera au aprobat decizia cu patru voturi pentru şi trei împotrivă, în ciuda faptului că a cultiva planta este ilegal, scrie "Daily Mail". Şomajul în comună se ridică, la fel ca şi în restul Spaniei, la peste 20%.

Ideea este ca persoanele fizice să închirieze ori să-şi dea în arendă pământul către primărie, care să creeze o companie de management, iar aceasta să îl închiriete unei asociaţii de fumători de marijuana din Barcelona.

Grupul care şi-ar dori pământul de la Rasquera se numeşte ABCDA şi a precizat pe website că intenţionează să facă o investiţie iniţială de 22.000 de euro, fără a explica însă cât ar plăti primăriei din Rasquera. Asociaţia explică şi că "proiectul" ar crea circa 40 de locuri de muncă la Rasquera.

Un oficial guvernamental a precizat că asemenea culturi sunt împotriva legii şi că procurorii vor interveni imediat ce va fi plantat primul răsad. În Spania, consumul privat de cannabis este permis, dar cultivarea plantei în vederea vânzării, vânzarea şi decizia de a-i face publicitate sunt ilegale.

Localitatea, unde se află şi un castel din secolul al 12-lea, a fost descris de un ziar local ca fiind "pe moarte". Aproape toţi tinerii au plecat, în căutare de muncă.

Mai multe oraşe spaniole încearcă să găsească surse de finanţare alternative după tăierile de buget ce au afectat serviciile sociale, mai ales serviciile medicale şi educaţia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro