Joi, 25 aprilie 2024 - 6:31:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rezervări online de 50 milioane de euro pentru bilete de avion


12 mai 2012

38_online_bookingAnual, în România se achiziţionează online aproximativ 200.000 de bilete de avion. Viitorul arată creştere, consolidare şi competiţie puternică, în condiţiile în care Expedia, curând, „va vorbi“ româneşte.


Www... tastezi numele portalului, introduci datele zborului, completezi cu detaliile personale, inclusiv cele ale cardului, şi ţi-ai luat biletul de avion. Simplu, nu-i aşa? Am putea concluziona acest lucru dacă privim creşterea înregistrată în ultimii ani de segmentul online al vânzărilor de bilete de avion, ani care, întâmplător, au coincis şi cu cei de criză economică. Pentru România, cifrele oficiale arată o valoare de 500 de milioane de euro în 2012 din comercializarea biletelor de avion, din care aproximativ 10%  sunt cumpărate online. 
În a doua jumătate a deceniului trecut, aceste bilete online reprezentau 2%-3% din vânzările totale, ajungându-se la 8% în 2008, an de boom economic. Pentru 2012, estimările arată un procentaj de 10% din total. Şi încă e loc de dezvoltare.

Portalurile specializate în comercializarea biletelor de avion online reprezintă o piaţă de aproximativ 50 de milioane de euro. Deşi sunt între 30 şi 40 de astfel de magazine, doar cinci jucători au notorietate şi vânzări ce merită luate în calcul. Lista se reduce la trei când vine vorba de companii care au avut, încă de la început, drept core-business comercializarea biletelor online.
Situaţia de pe piaţă se poate schimba şi dacă luăm în calcul că Expedia, una dintre cele mai mari companii de turism online din lume, se uită către România. În 2011, prezenţa României pe portalul Expedia (rezervările de bilete de avion dinspre şi către România) a crescut cu 40% faţă de 2010.


Şi dacă tot există business online, turoperatorii au deschis ochii şi către acest segment, însă prea puţini vor reuşi să se bată cu liderii pieţei.


20.000 euro este suma minimă necesară pentru înfiinţarea unui portal care să funcţioneze ireproşabil din punct de vedere tehnologic, să aibă flexibilitate, conţinut, capacitatea de a genera rapoarte.
La nivel mondial, în 2010, vânzările online pe segmentul turism se ridicau la 317 miliarde de dolari, cât 33% din încasările totale din turism. Pentru 2012, perspectivele sunt de creştere: 382 de miliarde de dolari vânzări online, echivalentul a 34% din piaţă. Un alt trend care se observă îl reprezintă rezervările online de pe mobil. La nivel mondial, se înregistrează lunar o creştere de 68% a rezervărilor de pe telefoane. Studiile arată că 40% dintre rezervări sunt efectuate vinerea şi sâmbăta, în timp ce 65% dintre rezervări sunt pentru aceeaşi zi sau pentru ziua


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro