Joi, 28 martie 2024 - 5:49:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cioloş anunţă că a găsit blocat Programul Operaţional Regional


21 noiembrie 2015

Programul Operaţional Regional a fost blocat după ultimul audit al CE, dar încercăm să-l deblocăm rapid pentru a reîncepe plăţile ca să reducem pe cât posibil din pierderi, a anunţat premierul Dacian Cioloş, joi, după întâlnirea cu comisarul european pentru Politică Regională,Corina Creţu.

"Vizita doamnei Corina Creţu şi întâlnirea de astăzi mi-a fost utilă ca să-mi fac o idee mai precisă legat de stadiul în care ne aflăm atât cu finalizarea Programului 2007-2013, unde am găsit Programul Operaţional Regional(POR) blocat în urma unui audit al Comisiei, dar am înţeles că lucrurile se pot debloca rapid, pentru a reîncepe plăţile. Mai avem câteva săptămâni în care putem să facem plăţi şi să mai reducem pe cât posibil din pierderi, să mai creştem gradul de absorţie", a spus Cioloş la finalul întrevederi avute la Palatul Victoria.

El a subliniat că nu sunt rezolvate multe aspecte necesare exerciţiului bugetar al UE 2014-2020 şi de aceea trebuie intervenit urgent.

"Am discutat mult şi despre noua perioadă 2014-2020, unde la fel sunt încă foarte multe lucruri care nu au fost făcute în această fază. Mai trebuie terminat sistemul informatic, care nu este funcţional, procedurile de acreditare, care încă nu sunt finalizate, şi de îndeplinit mai multe condiţionalităţi ex-ante ca să putem lansa proiectele. La fel, din cât am constatat, sunt puţine proiecte care să fie pregătite şi în fază de a începe să fie implementate şi aici am intenţia să folosesc resursele umane, expertiza internaţionale a Băncii Europene de Investiţii, a Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi a Băncii Mondiale, care ne pot furniza experţi cu finanţare pe asisteţă tehnică, din fonduri europene, din fonduri structurale, pentru a ajuta beneficiarii să-şi finalizeze proiectele pe măsură ce noi, în paralel, vom fi în măsură să rezolvăm problemele cu condiţionalităţile ex-ante şi să putem da drumul la proiecte", a mai spus Cioloş


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro