Vineri, 19 aprilie 2024 - 12:28:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Google este acuzat de practici anticoncurenţiale


29 octombrie 2013

Comisia Europeană a transmis chestionare companiilor concurente ale grupului Google pentru a evalua noile măsuri propuse de gigantul informatic american, acuzat de practici anticoncurenţiale în domenii precum căutarea pe internet şi publicitatea online, relatează AFP.

„În cadrul anchetei în curs, Comisia doreşte să cunoască opinia reclamanţilor şi a altor actori de pe piaţă vizaţi de propunerile îmbunătăţite ale Google. În această optică, ea le-a transmis astăzi chestionare”, a precizat Antoine Colombani, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru concurenţă, Joaquin Almunia.

Companiile au la dispoziţie o lună pentru a răspunde chestionarelor adresate de executivul comunitar. Organizaţia FairSearch, care grupează o parte dintre companiile ce reclamă practicile anticoncurenţiale ale Google, a reacţionat, afirmând că termenul este prea scurt şi nicio schimbare veritabilă nu a intervenit faţă de propunerile iniţiale ale Google.

La începutul lunii octombrie, Google a revenit asupra propunerilor făcute în primăvară pentru a pune capăt anchetei demarate de Comisia Europeană.

Executivul comunitar a sugerat că se îndreaptă spre o soluţionare amiabilă şi că speră să încheie „în primăvară” ancheta deschisă în urmă cu aproape trei ani împotriva Google.

Dacă propunerile americane vor fi considerate suficiente, Comisia le va conferi un caracter constrângător. În caz contrar, executivul comunitar ar putea notifica gigantul american în următoarele luni, ceea ce ar însemna aplicarea unei amenzi de maximum 10% din cifra de afaceri anuală a companiei de internet.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro