Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:14:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cea mai mare reţea românească de magazine de confecţii în insolvenţă


27 ianuarie 2012

house-of-artStaff Collection, care deţine cea mai mare reţea românească de magazine de confecţii House of Art, şi-a cerut insolvenţa. Dosarul a fost înregistrat pe 13 ianuarie, pe 16 ianuarie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea pentru intrare în insolvenţă, termenul stabilit de instanţă pentru continuarea acestei proceduri fiind 26 martie, potrivit site-ului Tribunalului Bucureşti.

Staff Collection, care deţine cea mai mare reţea românească de magazine de confecţii House of Art, a încheiat 2010 cu pierderi de 4,5 milioane euro la o cifra de afaceri de 13,7 milioane euro, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanţelor Publice.

Faţă de 2008, an „de referinţă” pentru industria de profil, veniturile businessului fondat în urmă cu 18 ani de Olivera Miheţ şi sora geamănă a acesteia, Daniela Ciucilovici Berciu, împreună cu Doru Florin Miheţ, soţul Oliverei, şi Ionel Petruţa, vărul acestuia din Alba Iulia, au scăzut  cu 40%. Afacerea lor de familie - Staff Collection -, trecea în 2008 de 20 milioane de euro, sumă obţinută doar din producţia şi comercializarea de confecţii. Compania avea atunci un profit net de apoape 200.000 de euro şi opera o reţea de 60 de magazine House of Art.

Dacă House of Art a ajuns cel mai mare lanţul de magazine românesc, puţini ştiu că acţionarii Staff Colllection sunt implicaţi şi în dezvoltarea altor branduri de magazine. Este cazul Fox, Levis şi Eponge Fashion Paris, administrat prin firma Corssa. Dar nici retailul cu francize nu a mers prea bine – şi această firmă şi-a cerut insolvenţa. Dosarul a fost înregistrat pe 13 ianuarie, pe 17 ianuarie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea pentru intrare în insolvenţă, termenul stabilit de instanţă pentru continuarea acestei proceduri fiind 10 aprilie, potrivit site-ului Tribunalului Bucureşti. Corssa a avut pierderi de 3,9 mil. euro în 2010, la o cifra de afaceri de 12 mil., potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro