Joi, 28 martie 2024 - 7:54:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Asigurarea facultativă pentru locuinţă pe aceeaşi poliţă cu cea obligatorie


9 septembrie 2012

asiLa o săptămână de când Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a stabilit că asigurările facultative nu mai pot ţine locul celor obligatorii, regulile se modifică din nou. Cine vrea să-şi asigure locuinţa pentru o sumă mai mare de 20 de mii de euro nu mai trebuie să încheie două asigurări, ci una singura care le va cuprinde pe amandouă. Costurile vor fi însă pe măsură. Brokerii de asigurări vorbesc deja de o scumpire pentru unii clienţi.

“Dacă şi-a cumpărat o poliţă facultativă de 22 de euro, atunci evident că va trebui să-şi cumpere în continuare poliţa obligatorie la 20 de euro, dar ptr 2 euro nu va mai avea ce să-şi cumpere facultativ deci clar va trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar.”, a declarat Antonio Souvannasouck, broker de asigurări

În schimb cei care plătesc poliţe facultative în care despăgubirea este mai mare, de câteva zeci de mii de euro, costurile vor fi aceleaşi.

Din 3 septembrie, toţi proprietarii de locuinţe sunt obligaţi să plătească 10 sau 20 de euro pe an pentru a-şi asigura casa în caz de cutremur, inundaţii sau alunecari de teren. Chiar şi cei care aveau asigurare facultativă. Practic, sute de mii de români, în special cei cu credite bancare, s-au trezit în situaţia de a încheia două asigurări. La sfârşitul săptămânii trecute, Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor a anunţat că va propune simplificarea procedurilor astfel încât oamenii să nu fie nevoiţi să încheie două asigurări ci una singură. Deşi uni brokeri spun că este un proces de durată, reprezentanţii PAID susţin că propunerea va intra în vigoare până la sfârşitul anului.

Proprietarii care nu au niciun fel de asigurare pentru locuinţe pot fi sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro