Vineri, 29 martie 2024 - 1:36:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ţara europeană în care s-a votat împotriva creşterii pensiilor


29 septembrie 2016

Elveţienii au fost chemaţi la un referendum pentru a decide dacă vor creşterea pensiilor cu 10%. Potrivit estimărilor, 60% dintre participanţii la urne au votat împotriva acestei propuneri.

O altă temă s-a referit şi la o lege care autorizează serviciile secrete să intercepteze comunicaţiile telefonice şi pe cele din mediul virtual. Elveţienii au acceptat şi această propunere într-un procent de peste 60%.

În luna iunie a acestui an, elveţienii au fost chemaţi la urne pentru a se pronunţa cu privire la o propunere ca venitul minim pe economie să fie de cel puţin 2.500 de franci, echivalentul a 2.300 de euro.

Această măsură urma să înlocuiască alte variante de ajutor social. Parlamentarii care au propus proiectul spun că vor să-i ajute pe cei aflaţi în pericol de a-şi pierde locurile de muncă, mai ales din cauza introducerii roboţilor în procesul industrial.

Însă statistica arată că peste 90% din elveţieni câştigă deja mai mult decât valoarea venitului minim propus. Referendumul a fost respins.

În urmă cu doi ani, elveţienii au mai fost chemaţi la referendum pentru a vota dacă vor un salariu minim brut de 4.000 de franci, echivalentul a 3.300 de euro. Însă, doar aproximativ 25% dintre elveţieni s-au pronunţat în favoarea acestui salariu minim.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro